Juče je u Delta Planetu organizovana je poe 14. put tradicionalna manifestacija „Tortijada“, u organizaciji Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika. Ovaj put manifestacija je imala i humanitarni karakter.
Na manifestaciji je svoje torte i kolače izlagalo preko 40 učesnika. Torte su se kupovale licitacijom i humanitarnim kutijama za Nurdor. Deo slatkiša pripao je i najmlađima u ovoj organizaciji, a takođe su se sakupljale i igračke.
Ankica Dimitrijević, predsednik Udruženja ugostiteljskih poslenika izjavila je da joj je zadovoljstvo što se u vreme darivanja, u vreme novogodišnjih praznika, organizuje jedan lep događaj, kao što je tortijada, takmičenje u izradi torti i kolača.
“U okviru Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika ovo je 14. put. Bukvalno od samog osnivanja prva manifestacija u našoj organizaciji. Zadovoljstvo nam je što smo danas, u saradnji sa Delta Planetom, na njihovom veoma lepom prostoru, gde će naši izlagači izložiti svoje torte, rad žirija koji će oceniti kvalitet i izgled torti, a na kraju humanitarnog karaktera, što nam je omogućio Delta planet u saradnji sa Nurdorom.”
Sumirajući godinu, istakla je da su, i pored problema sa pandemijom koronavirusa, uspeli da organizuju svih šest svojih tradicionalnih manifestacija.
“Moram najpre da se zahvalim svojim saradnicima i timu, koji čini veliki broj ljudi, koji su se trudili da ove godine, pored korone, uspemo da organizujemo sve te manifestacije, a naravno velika zahvalnost i takmičarima koji su se uvek odazivali veoma rado i prisustvovali svim tim našim događajima. Naravno, zadovoljstvo je bilo i takmičara i nas i organizatora, ali iljudi koji su mogli da prisustvuju i vide šta je sve spremljeno. Udruženje se, pored organizacije šest manifestacija, bavi i edukativnim radom. Organizujemo manifestacije na teme ugostiteljstva, zatim poslastičarstva, gledamo da proširimo taj sektor, a pored toga vodimo svoje takmičare na edukacije širom sveta.”
Ona se nada da će naredne godine moći da se dokazuju I izvan granica naše zemlje.
“Nadamo se. U našoj organizaciji smo uspeli da organizujemo svih šest, uz pridržavanje sanitarnih mera koje nam je naložio krizni štab i ja se nadam da će naredna godina biti bolja i da ćemo moći da krenemo i van granica da pokažemo kvalitet i nivo ugostiteljskih usluga našeg grada, jer gdegod smo se pojavili, svuda je bilo oduševljenje hranom, mirisima i ukusima sa juga Srbije.”
Na ovoj manifestaciji su učešće uzeli i predstavnici Turističko-ugostiteljske škole.
Ugostiteljsko – turističku školu su predstavljale učenice, obrazovnog profila poslastičar, Danijela Grozdanović i Natalija Stojanović iz odeljenja III1 sa mentorom, nastavnikom poslastičarstva, Markom Nikolićem .