Naslovna Društvo Održana izložba radova učeničke zadruge „Nadeždine pčelice“

Održana izložba radova učeničke zadruge „Nadeždine pčelice“

0
Održana izložba radova učeničke zadruge Nadeždine pčelice foto: GO Medijana

U okviru obeležavanja slave Grada Niša, Sveti car Konstantin i carica Jelena, Gradska opština Medijana, u saradnji sa OŠ „Nadežda Petrović“ Sićevo, u parku Sveti Sava, organizovala je izložbu radova učeničke zadruge „Nadeždine pčelice“.

Zadruga, koja broji 102 člana, uspešno radi dve godine i u sklopu svog rada ima dve sekcije, poljoprivrednu i kreativnu radionicu. U okviru kreativne radionice izrađuje ukrase, magnete, priveske i razne suvenire na laseru, kao i ručno izrađene suvenire, za čiju izradu koristi konac, ukrasni papir i drvo.

Inače, pretežna delatnost zadruge je gajenje začinskog, aromatičnog i lekovitog bilja.

U okviru poljoprivredne sekcije sade razne poljoprivredne kulture poput krompira, pasulja, kukuruza kokičara i tikvi. Sadnja cveća i sređivanje školske leje je takođe omiljena aktivnost u okviru ove sekcije.

Projekat Podizanje zasada šljiva uspešno su realizovali, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za unapređenje rada učeničkih zadruga.

Učenička zadruga koristi sredstva za nabavku nastavnih sredstava za unapređivanje obrazovno-vaspitnog rada, finansiranje ekskurzija za učenike slabijeg materijalnog stanja, kao i humanitarne akcije.

Ova učenička zadruga, osnovana je sa ciljem podsticanja razvijanja profesionalne orijentacije, razvijanja radne navike i pozitivnog odnosa učenika prema radu, inicijative, kreativnosti, svesti o odgovornosti, kao i razvijanja pozitivnog odnosa prema timskom radu i preduzetništvu.

„Nadeždine pčelice“, svoje radove izlagale su na mnogobrojnim izložbama u samoj školi ali i u drugim školama, na Danima žalfije u Sićevu, a bile su i učesnice prve zajedničke izložbe učeničkih zadruga Grada Niša u Tvrđavi, kao i učesnice sajma zadrugarstva za škole dobitnice sredstava za unapređivanje rada učeničkih zadruga u Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde