КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ОМЛАДИНСКИХ ПРОЈЕКАТА У ЦИЉУ ПОДСТИЦАЊА АКТИВИЗМА, ВОЛОНТЕРИЗМА и ХУМАНОСТИ МЛАДИХ

Screenshot_1

Нишавски округ

У складу са Законом о младима и Националном стратегијом за младе, Ресурс центар за Нишавски округ, Центар за развој грађанског друштва PROTECTA вас позива да учествујете на конкурсу за финансирање омладинских волонтерских пројеката „МЛАДИ СУ ЗАКОН“.
Ако сте креативни, храбри, хумани, ако желите да омогућите квалитетнији живот вршњацима, али и другим суграђанима у својој локалној заједници и имате између 15 и 30 година, учествујте у програму који има за циљ да подстиче активизам, волонтеризам и хуманост младих широм Србије!

ТЕМА КОНКУРСА:
Конкурс је намењен вама, креативцима, који кроз активно учешће младих и волонтерско ангажовање:

• промовишете солидарност и хуманост
• учествујете у уређењу јавних простора у којима млади проводе слободно време и/или организујете активности за младе у тим просторима
• учествујете у акцијама заштите животне средине
• промовишете међугенерацијску сарадњу
• промовишете разумевање, толеранцију и једнаке шансе за све младе
• промовишете здраве и безбедне стилове живота
• подстичете предузетнички дух код младих

НАПОМЕНА: С’ обзиром на природну катастрофу која је задесила Србију и потребе санације последица полава, неопходо је да сваки омладински пројекат буде и хуманитарног карактера и буде на неки начин усмерен на подручја погођена поплавама.

КО МОЖЕ ДА СЕ ПРИЈАВИ:
На конкурс могу да се пријаве удружења младих и неформалне омладинске групе састављене од најмање пет чланова, као што су ђачки или студентски парламенти, разне омладинске секције и друге групе младих са територије Нишавског округа. Неформалне омладинске групе морају имати минимум једну пунолетну особу.
Напомена за вас: уколико желите да се пријавите као регистровано удружење младих, Ресурс центар за Нишавски округ Вас може информисати о упису у Јединствену евиденцију удружења младих, удружења за младе и њихових савеза, коју води Министарство омладине и спорта. Током трајања програма, биће неопходно да будете евидентирани да бисте ушли у процедуру избора омладинских волонтерских пројеката који ће бити финансирани. Неформалне омладинске групе не треба да буду евидентиране.

Пријавите се на Конкурс слањем попуњеног обрасца за писање предлога омладинског пројекта до 25. јула 2014. године на еmail: milan.p@protecta.org.rs , или поштом на следећу адресу:

Центар за развој грађанског друштва PROTECTA
Обреновићева бб, ТПЦ Калча Б1-43
18000 Ниш

са назнаком: „МЛАДИ СУ ЗАКОН – пријава на конкурс“.

Смернице за подношење пројектних идеја можете наћи – http://www.protecta.org.rs/
Образац за писање предлога омладинског пројекта можете наћи – http://www.protecta.org.rs/
или на омладинском Интернет порталу: www.mos.gov.rs/mladisuzakon, а за сва питања везано за процедуре пријављивања на конкурс можете се обратити: Центру за развој грађанског друштва PROTECTA, Обреновићева бб, ТПЦ Калча Б1-43 из Ниша, путем електронске поште на еmail: milan.p@protecta.org.rs или телефоном на број: 018 522 788.

Пријави се на конкурс који траје од 18. јуна до 25. јула 2014. године!
БУДИ ХУМАН!
АКТИВИРАЈ СЕ и Ти!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde