Naslovna Sve vesti Niš Pravnik niškog Apelacionog suda predvodio srpske šahiste do evropskog zlata

Pravnik niškog Apelacionog suda predvodio srpske šahiste do evropskog zlata

0
PODELI
Muška šahovska reprezentacija Srbije je šampion Evrope u timskoj konkurenciji. Kolo pre kraja Evropskog timskog prvenstva Srbija je delila prvo mesto. U poslednjem, devetom kolu, izabranici Miodraga Perunovića pobedili su Grčku 3:1 i tako došli do najvećeg uspeha Srbije i evropskog zlata.

Po dolasku dvojice ruskih šahista u srpsku reprezentaciju, Sarane i Predkea, selektor je najavio velike stvari za srpski šah.

Selektor Miodrag Perunović, pravnik u Apelacionom sudu u Nišu, je i bio u pravu. Na kraju takmičenja Srbija je nakon devet kola imala sedam pobeda, protiv Islanda, Italije, Slovenije, Hrvatske, Rumunije, Engleske i Grčke, jedan remi sa Jermenijom i poraz od Nemačke.

Miodrag Perunović je zlatom na Evropskom prvenstvu u Budvi krunisao uspešan ciklus srpske reprezentacije, koja je priključivanjem dvojice velemajstora iz Rusije iskoračila na viši nivo. Međutim, već 2021. godine u Sloveniji bilo je izvesno da Srbija ima veliki potencijal, što je nagoveštavao i Perunović.

On se i sam bavio šahom, ali je prešao u trenerske vode.

Kada sam imao 22-23 godine sam shvatio da od moje šahovske karijere neće biti ništa, makar ne na vrhunskom nivou. Zato sam se otisnuo u trenerske vode i imao sam nekoliko klijenata“, kaže Perunović za Sport klub.

foto: selektor Miodrag Perunović (X/Twitter: TheButcherChess)

Pored spomenutog rada u Sudu u Nišu, Perunović je u prošlosti bio šahovski trener mnogim velikim imenima – poznatim strimerima „Chessbrah“ i „akaNemsko“, ali i fudbalskom reprezentativcu Srbije Dejanu Joveljiću, piše SK.

Šahisti koji su Srbiji doneli evropsko zlato su: Aleksandr Predke Aleksej Sarana, Aleksandar Inđić i Velimir Ivić, a tu ekipu je dobro okupio i spremio niški pravnik Miodrag Perunović.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde