Naslovna Sve vesti Bela Palanka Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handović posetila Belu Palanku

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handović posetila Belu Palanku

0
PODELI
Poseta Beloj Palanci

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović posetila je Belu Palanku i radove na rekonstrukciji i modernizaciji niskonaponske mreže koji se vrše u četiri mesne zajednice: Leskoviku, Babinom Kalu, Sinjcu i Bukurovcu.

Ovo je prva modernizacija niskonaponske mreže nakon 50 godina.Predviđa se da rekonstrukcija ovog dela bude završena do kraja godine.Radovi se trenutno izvode u selu Leskovik,gde je ministarku dočekao predsednik opštine Bela Palanaka Goran Miljković, u prisustvu predstavnika ED Niš.

Goran Miljković foto: Opština Bela Palanka

Na teritoriji Bele Palanke rekonstrukcija niskonaponske mreže vrši se u dužini od 12 km. ’’Realizacijom ovih radova snabdevanje električnom energijom biće stabilnije,a to što će i stanovnici u zabačenim selima imati stabilnije snabdevanje značiće i povratak građana na selo’’,kaže Miljković.

Za rekonstrukciju niskonaponske mreže na teritoriji Bele Palanke i Pirota izdvojeno je 260 miliona dinara,kako bi građani imali pouzdanije i stabilnije snabdevanje električnom energijom. Realizacijom ovog projekta obuhvaćeno je više od 300 domaćinstava iz Pirotskog.

’’Snabdevanje električnom energijom je ključ za naše građane ali i za privredu.Ovo je najveće investicija u elektrodistribuciju u poslednjih 50 godina. Ulažemo ukupno 70 miliona evra da na teritoriji cele naše zemlje rekonstruišemo niskonaponsku mrežu, zamenimo bandere stubovima ali i da izvršimo zamenu transformatiora, što će značiti stabilnije napajanje električnom energijom naših građana’’, rekla je u Beloj Palanci Dubravka Đedović Handanović, ministarka rudarstva i energetike.

Bela Palanka je pionir u realizaciji projekata energetske efikasnosti, a uspeli smo da u prethodnih 7 – 8 godina realizujemo ove projekte u skoro svim javnim ustanovama i preduzećima u našem mestu, kaže Miljković i dodaje da je ostala samo realizacija projekata u narodnoj biblioteci.

”Bela Palanka je bila poprilično efikasna u sprovođenju projekata energetske efikasnosti i tu smo da pomognemo u realizaciji projekta energetske efikasnosti i u narodnoj biblioteci, kaže ministarka.Ona je pozvale građane Bele Palanke da se uključe u projekte energetske efikasnosti za šta je za našu opštinu opredeljeno 13 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde