Naslovna Društvo Brnabić: Železnička obilaznica oko Niša do 2027. godine

Brnabić: Železnička obilaznica oko Niša do 2027. godine

0
PODELI
Ana Brnabić, foto:GP018
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je prilikom posete Nišu, tačnije Brzom Brodu, najavila da bi uskoro trebalo da krene izgradnja dugoočekivane železničke obilaznice oko Niša, u dužini od oko 22 kilometra.

U najkraćem mogućem roku kreće obilaznica oko Niša. Sada iz Niša imamo Niš – Brestovac, Niš – Dimitrovgrad, i obilaznicu oko Niša, koja je, ako se ne varam, oko 22 kilometra. Radimo na tome da to krene ubrzo i da završimo do 2027. godine“, navela je premijerka Srbije.

Kao prethodni rok za završetak obilaznice oko Niša predstavnici Vlade Srbije pominjali su 2025. godine.

Radovi na pruzi Niš – Dimitrovgrad su krenuli pre šest dana, nakon brojnih najava i odlaganja rokova.

Prilikom julske posete predsednika Srbija Nišu, najavljen je početak radova na pruzi Niš – Brestovac od 23 kilometra. Izgradnja te deonice je počela, a ta pruga će spojiti Niš sa Preševom i celim jugom Srbije, naveo je tom prilikom predsednik Srbije.

Inicijativa da se, izgradnjom obilaznice, železnički saobraćaj izmesti iz centra Niša postoji više decenija, a prvi konkretan korak ka izgradnji bilo je potpisivanje Protokola o izmeštanju 2012. godine.

Ivan Grmuša,foto:GP018

Nedavno je v. d. direktora Zavoda za urbanizam Ivan Grmuša rekao da je plan da se pruga iz centra grada pretvori u javni železnički saobraćaj, i nagovestio povratak niških tramvaja u doglednoj budućnost.

On je dodao da je plan da se oko Niša napravi prsten, tačnije od Bulevara Medijana preko Somborskog bulevara, odnosno Bulevara potpukovnika Gorana Ostojića, pa sve preko Bulevara Heroja sa Košara, što predstavlja prvi korak u nameri da tramvaji ponovo
krstare niškim ulicama.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde