Naslovna Društvo Ministarka za brigu o porodici i demografiju, Darija Кisić i predsednik GO...

Ministarka za brigu o porodici i demografiju, Darija Кisić i predsednik GO Medijana, Nebojša Кocić, posetili sedmočlanu porodicu Jovanović Marković

0
PODELI

Ministarka za brigu o porodici i demografiju, Darija Кisić, sa predsednikom GO Medijana, Nebojšom Кocićem, posetila je sedmočlanu porodicu Jovanović Marković u Vrtištu, koja je nedavno dobila blizance Taru i Ignjata.
Ministarka Darija Кisić, izjavila je da je „prava sreća i blagoslov biti u ovako bogatoj porodici i dodala, da je takva slika, porodice sa više dece, najlepša i prava slika Srbije“.

Država se, određenim merama i finansijskom podrškom, u iznosu od 87 milijardi dinara, koliko je izdvojila za oblast pronatalitetne politike, zalaže da ovakvih porodica bude što više, a osmesi dece, dokaz su da smo na pravom putu“, naglasila je ministarka Кisić i istakla, da je „ponosna na lokalne samouprave i opštine, kao što je GO Medijana, koja je odličan primer dobre prakse, jer dodatnim budžetom, finansijski pomaže višečlanim porodicama“.

Foto:GP018

GO Medijana, izdvojila je 30 miliona dinara za sprovođenje mera podrške pronatalitetnoj politici, u skladu sa politikom države“, rekao je ovom prilikom predsednik Кocić i istakao, „da je porodica Jovanović Marković prva, kojoj je opština Medijana dodelila pomoć za 5. dete u porodici, od početka 2023. godine, kada je i doneta odluka o ovoj vrsti finansijske podrške višečlanim porodicama“. „Ova porodica, od Gradske opštine Medijana, dobila je jednokratnu finansijsku pomoć, za 4. i 5. dete u porodici, u iznosu od 150 hiljada i 200 hiljada dinara“, dodao je Кocić.

Sanja Jovanović, uz reči dobrodišlice, zahvalila se ministarki Кisić, na poseti i poklonima, koji su im ovom prilikom uručeni i predsedniku najveće niške opštine, na podršci i finansijskoj pomoći.

Foto:GO MEDIJANA

Sanja je policijska službenica i radi u Žandarmeriji, kao i njen suprug Miloš i dobitnica je najvišeg priznanja GO Medijana, Dukata, koje joj je uručeno u okviru obeležavanja slave GO Medijana, Sveta Petke, 27. oktobra ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde