Naslovna Društvo Danas počinje prijava za nove studentske kartice

Danas počinje prijava za nove studentske kartice

0
PODELI
Danas, 13. novembra, u podne, na portalu Uprave za trezor, na adresi zsk.trezor.gov.rs, počinje prijava studenata za nove studentske kartice.

„Studenti će za kartice moći da se prijave na portalu Uprave za trezor. Oko 240.000 studenata iz cele Srbije moći će da koristi brojne popuste i pogodnosti koje omogućavaju nove studentske kartice“, naveo je Siniša Mali, ministar finansija.

Studenti će prilikom prijave na portalu Uprave za trezor unositi JMBG, birati fakultet, unositi broj mobilnog telefona kako bi bili obavešteni kada je kartica gotova, a biraće i ekspozituru banke Poštanska štedionica u kojoj žele da preuzmu karticu.

Kako je objasnio, nova studentska kartica će biti potpuno besplatna, biće platna, a služiće i kao identifikaciona.

„Ono što je posebno važno naglasiti jeste da će za nju moći da se prijave svi studenti akreditovanih fakulteta i akademija u našoj zemlji, kako državnih i tako i privatnih“, istakao je Mali.

Kartice će, kako je najavljeno, omogućiti brojne benefite, popuste i pogodnosti.

Kako je ranije najavio predsednik Srbije, studentske kartice biće dostupne od 1. decembra i njima će moći da se ostvare popusti od 20 odsto na vozne karte, 10 odsto na avionske karte i razni popusti u ostalim radnjama.

Studentske kartice zapravo nisu nikakva novina. Dosadašnje kartice koje su koristili studenti su imali slične mogućnosti i bile su deo studentske mreže čitave Evrope, a mnoge popuste je bilo moguće ostvariti samo indeksom. Nove kartice su rezultat raskida ugovora države sa „Uni kredit“ bankom, i dogovora saradnje sa Bankom „Poštanska štedionica“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde