Naslovna Društvo Ulice u Podviniku nakon pola veka čekanja i protesta dobijaju asfalt

Ulice u Podviniku nakon pola veka čekanja i protesta dobijaju asfalt

0
PODELI
Za svađu i ljubav su potrebne dve strane“, opisao je jedan meštanin Moravičke ulice put kojim je tekla borba građana, da njihove ulice dobiju asfalt. Nakon protesta meštana ulica iz naselja Podvinik, radovi na asfaltiranju su krenuli, i Neretvljanska, Moravička i Javorska će vrlo uskoro imati asflatirane ulice.
Podvinik, foto:GP018

Posle pola veka smo na putu da dobijemo asfalt. Nakon protesta u dogovoru sa Opštinom Pantelej i gradonačelnicom koja nam je obećala asfaltiranje, krenuli su radovi. Zahvaljujemo se svima na saradnji, prvenstveno Opštini Pantelej, koja nam je pomogla u rešavanju imovinskih odnosa i gradonačelnici“, rekla je Marija Marković, meštanka Neretvljanske ulice.

Ona je dodala i da su radovi krenuli 13. oktobra i da se u njenoj ulici asfaltira deo od 220 metara.

Vukadin Živković, foto:GP018

Vukadin Žikić se u Moravičku ulicu doselio 1959. godine i priseća se tog vremena kada nisu mogli da uvedu struju, već su morali da koriste lampe. Navodi i da su morali sami da održavaju ulicu, takođe, sami su i uveli kanalizaciju, vodovod i telefon uz saglasnost Opštine.

Gradonačelnica je sa svojim saradnicima i predsednicom Gradske opštine Pantelej obišla radove i tom prilikom rekla da su protesti bili pogrešan put, jer nije bilo razumevanja u početku.

Dragana Sotirovski,foto:GP018

Nema većeg zadovoljstva, nego kad vidite da su zadovoljni sugrađani. I za ljubav i za svađu su potrebne dve strane, kako reče čika Vule. Počelo se pogrešnim putem preko protesta i nije bilo razumevanja u startu, jer ljudi nisu ni znali šta treba da urade. Kada smo im objasnili da je samo neophodno da daju svoju saglasnost da asfalt može da prođe, to su i učinili i evo konačno asfalta“, navela je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Iz Grada i GO Pantelej najavljuju da će se u ovom delu gradu, kao i u ostatku Panteleja asfaltirati i druge ulice, što do kraja godine, što u sledećoj godini.

Nataša Stanković,foto:GP018

Sada trenutno se rade ulice Neretvljanska, Moravička, Javorska, gotova je građevinska dozvola za Vinogradarsku ulicu, očekuje se da će u narednoj godini biti urađene Koparska i Lapovačka ulica. Videćemo šta ćemo još moći da spremimo od papira za narednu građevinsku sezonu“, izjavila je predsednica GO Pantelej Nataša Stanković.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde