Naslovna Društvo Jelena Đoković ispred Fondacije Novaka Đokovića otvorila vrtić u Nišu

Jelena Đoković ispred Fondacije Novaka Đokovića otvorila vrtić u Nišu

0
PODELI
Zahvaljujući Fondaciji „Novak Đoković“ lista čekanja za upis u vrtić će bita smanjena za više od 100 mališana. Novi vrtić „Srna“, koji se nalazi prekoputa parka kod „Delta planeta“ svečano je otvoren danas u prisustvu globalne direktorke Fondacije i supruge najboljeg tenisera Jelene Đoković.

Za rekonstrukciju i opremanje ovog vrtića bilo je predviđeno 70.000 evra, međutim donatori su i te kako premašili tu cifru.

Jelena Đoković, foto: GP018

Naša Fondacija je prikupila sredstva za ovaj vrtić preko jedne lepe akcije koja se dešava na kraju godine, a to je „Vreme darivanja“, obično u vreme božićnih i novogodišnjih praznika. Ljudi tada najviše vole da poklanjaju poklone i mi smo pozvali ljude da nam se pridruže u darivanju jednog vrtića za Niš. Tom prilikom smo prikupili mnogo više novca nego što smo planirali, a izdvojili smo 70.000 evra sredstava za ovaj vrtić“, navela je globalna direktorka Fondacije „Novak Đoković“, Jelena Đoković.

Otvaranje vrtića Srna, foto:GP018

Ona je navela da bi volela da se vrati u Niš povodom otvaranja roditeljskog centra, koji se osnivaju kao podrška roditeljima u okviru projekta „Podrška, NE perfekcija“, a plan je da se to uskoro realizuje i u Nišu.

Ovo je za sada četvrti vrtić koji je Fondacija uz pomoć Grada Niša otvorila u našem gradu. Trenutna lista čekanja za upis u vrtić broji oko 600 mališana, ali upisivanjem dece u ovaj vrtić, što bi trebalo da krene uskoro, ta brojka će pasti ispod 500.

Dragana Sotirovski, foto:GP018

Danas je veliki dan za Javnu predškolsku ustanovu „Pčelica“ i grad Niš, jer možemo ovako javno da kažemo jedno veliko hvala najvećem sportisti svih vremena Novaku Đokoviću i Fondaciji Novak Đoković, zato što nam je ukazala čast i zadovoljstvo da dobijemo predivan vrtić „Srna“, o kom se priča ovih dana u našem gradu“, rekla je direktorka JPU „Pčelica“ Svetlana Mitić.

Novi vrtić Srna, foto:GP018

Četiri grupe će pohađati ovaj vrtić, Svetlana Mitić najavljuje da će uskoro krenuti i pravljenje spiskova dece i potpisivanje ugovora sa roditeljima.

Naš cilj je da listu čekanja za vrtiće u Nišu ukinemo i sa brojem dečice koje će sutradan bili deo ovog lepog zdanja ta lista će brojati nešto manje od 500 mališana, čiji roditelji čekaju na upis dece. Velika zahvalnost Fondaciji „Novak Đoković“, koja je bez razmišljanja pristala da nam bude partner na ovom velikom trećem projektu za tri godine, za koji su dali sredstva zajedno sa Gradom Nišom i sredstva za opremanje vrtića“, izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i dodala da će u narednoj godini biti otvorena još dva vrtića.

Novi vrtić Srna, foto:GP018

Vrtić „Srna“ se nalazi u zgradi nekadašnje mesne kancelarije „Božidar Adžije“, na prostoru od 450 kvadratnih metara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde