Naslovna Društvo Dačić iz Niša poručuje: Vučić predsednik, Dačić premijer – najbolje rešenje za...

Dačić iz Niša poručuje: Vučić predsednik, Dačić premijer – najbolje rešenje za Srbiju

0
PODELI
SPS Niš foto: GP018

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić danas je u Nišu najavio da je već dogovoreno da njihova partija nakon izbora ostaje u koaliciji sa SNS-om i naveo je da je za Srbiju uvek najbolja kombinacija da Vučić bude predsednik, a on premijer. Poručio je da ne razmišljaju ni o kakvim dogovorima sa, kako je on rekao, lažnim Evropljanima i lažnim patriotama.

Dačić Tončev foto: GP018

U Nišu, kao centru južne i istočne Srbije, održan je sastanak prvog čoveka Socijalista za Novicom Tončevim, koji je zadužen za region ovog dela Srbije, koji obuhvata gradske i opštinske odbore od Vranja do Zaječara.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić navodi da je njegov cilj da bude premijer, zato što kada se takmiči uvek cilja najveću nagradu, naveo je on i dodao da je to samo njihov cilj, i da ne žele da time ucenjuju bilo koga.

Ivica Dačić foto: GP018

„Ja i naša partija i koalicija smo bili jedni od predlagača, mi nismo imali predsedničkog kandidata, i u tom smislu smo smatrali da je najbolje za Srbiju, pošto smo mi podržali njihovog predsedničkog kandidata. Uvek smo govorili Vučić predsednik, Dačić premijer, da je to najbolje rešenje za političku stabilnost i budućnost Srbije, i to je ovog puta ostao naš slogan. Da li će se to desiti zavisi od rezultata izbora, to nisu nikakvi uslovi, čime bismo mi ucenjivali nekoga, to je samo naš cilj. Vi kada se borite za nešto borite se za najviše rezultate“, rekao je Ivica Dačić.

Dačić je rekao da je njihova koalicija uvek bila i biće ključni faktor političke stabilnosti u Srbiji i zato će nakon izbora da nastave koaliciju sa Srpskom naprednom strankom i Aleksandrom Vučićem, sa kojima su na vlasti 11 godina. To je i u najvećem interesu građana Srbije, smatra ministar spoljnih poslova.

„Mi smo već doneli odluku na Glavnom odboru da po završetku izbora, ako sve bude završeno u skladu sa našim očekivanjima, da ćemo nastaviti našu saradnju sa Srpskom naprednom strankom i Aleksandrom Vučićem i ne razmišljamo ni o kakvoj saradnji sa lažnim Evropljanima ili lažnim patriotama“, izjavio je prvi čovek Socijalista.

Dačić je otkrio da je njihov cilj da postignu dvocifreni procenat osvojenih glasova i veruje da će i na ovim izborima imati najbolje rezultate u jugoistočnoj Srbiji.

„Socijalistička partije Srbije zajedno sa našim koalicionim partnerima Jedinstvenom Srbijom i Zelenima Srbije je uvek ovom regionu imala dobre rezultate i očekujemo da će naš izborni rezultat na parlamentarnim izborima biti dobar. Za to je potreban ozbiljan rad i za to je potrebno da budu angažovani naši partijski potencijali. Pošto je Novica Tončev za ovaj region, zato smo danas održali ovaj sastanak i naša ideja je da pre starta izborne kampanje ovakve razgovore održimo širom Srbije“, najavio je Dačić.

SPS je na prošlogodišnjim izborima osvojio 11,4% glasova, od čega najviše u južnoj i istočnoj Srbiji 14,83%, rekao je Novica Tončev, član SPS-a zadužen upravo za taj deo.

Novica Tončev foto: GP018

Srbije. Tončev je dodao da jugoistočna Srbija ima šest predstavnika u prvih 50 na listi SPS-a za ovogodišnje parlamentarne izbore 17. decembra, koje Dačić smatra nastavkom prethodnih izbora. Stoga, on očekuje da i na ovim parlamentarnim izborima najbolje rezultate postignu u pomenutom regionu.

Najviši na listi SPS-a je Novica Tončev iz Surdulice, na 12. mestu, u prvih 50 su i Tatjana Jovanović iz Leskovca, Radovan Arežina iz Kladova, Milena Zogović iz Niša, Gordana Janković iz Prokuplja i Mirko Nikolić iz Zaječara.

Kampanja SPS-a počinje 19. novembra u Vojvodini, a krajem meseca biće održan i centralni skup u Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde