Naslovna Društvo Vučić obećao rešenje problema s dalekovodom za meštane Brzog Broda

Vučić obećao rešenje problema s dalekovodom za meštane Brzog Broda

0
PODELI
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima građana iz Brzog Broda, koji se više od godinu dana bore protiv izgradnje nadzemnog dalekovoda kroz njihovo naselje.

Danas sam sa predstavnicima građana Brzog Broda razgovarao o problemu dalekovoda i napajanja električnom energijom tog dela Niša. Moje obećanje stanovnicima ovog naselja jeste daćemo učiniti sve da nađemo rešenje za ovaj očigledno veliki problem“, objavio je predsednik Srbije na svojim društvenim mrežama.

Meštani Brzog Broda su nakon brojnih protesta uspeli da izdejstvuju prestanak radova, međutim radovi EMS-a su nastavljeni, pa tako i protesti i blokade saobraćajnica. Njihov jedini zahtev je da dalekovod ide ispod zemlje, kako bi deca bila bezbednija.

Preduzeće EMS je prethodno saopštilo da zahtevi stanovnika Brzog Broda za postavljanje podzemnih kablova u tom delu trase nemaju nikakvo ekonomsko, niti tehničko utemeljenje.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je ranije izjavila da se radi o veoma važnom projektu za energetsku stabilnost ovog dela Srbije i da Grad jedino može da izmesti park i igralište.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde