Naslovna Društvo Gradska toplana: Najbolja saradnja sa profesionalnim upravnicima zgrada

Gradska toplana: Najbolja saradnja sa profesionalnim upravnicima zgrada

0
PODELI
Danas je Regionalna privredna komora u Nišu ugostila predstavnike JKP „Gradska toplana“ i profesionalne upravnike zgrada. Na tom sastanku su analizirali dosadašnju saradnju i razmatrali šta se može popraviti. Ali, kako obe strane kažu, nema mesta popravljanju, jer je saradnja na odličnom nivou.

JKP „Gradska toplana“ toplotnom energijom snabdeva između 1.100 i 1.200 zgrada u Nišu. Direktor „Toplane“ ističe da je nakon rešavanja standardnih problema na početku grejne sezone, postignuta dnevna ažurnost rešavanja problema.

Predrag Milačić, foto:GP018

Glavne teme saradnje upravnika stambenih zajednica i nas u „Toplani“ su regulacije grejanja u stambenim zgradama u smislu nalaženja optimuma, da bude dovoljno toplo u stanovima, a da računi budu što manji, da potrošnja ne bude prevelika“, naveo je direktor „Toplane“ Predrag Milačić.

On je dodao da je komunikacija sa stanarima zgrada olakšana posredstvom reonskih kontrolora. Kako bi se svima ugodilo u zgradi rade se i analize, pre svega stanova na kritičnim tačkama, poput prizemlja, potkrovlja i stanova na neosunčanoj strani zgrade, na osnovu kojih se prilagođava temperatura u zgradi.

Milačić je zaključio da je saradnja sa profesionalnim upravnicima izuzetno dobra iz razloga što su oni prošli obuku u Privrednoj komori i što se profesionalno ovim bave. Upravnici odgovaraju takođe komplimentima.

Peđa Dimitrijević, foto:GP018

Saradnja je po mom iskustvu, verujem da i moje kolege dele isto mišljenje, je zaista na visokom nivou, na najboljem nivou u odnosu na sva druga javna preduzeća. Imaju reonske majstore, koji sa nama kontaktiraju, uvek su raspoložni da saslušaju naše probleme, vrlo brzo rešavaju, tako da nemam nikakvih zamerki“, rekao je Peđa Dimitrijević, profesionalni upravnik zgrada.

Pohvalio je poduhvat „Toplane“ da uvede automatizaciju u podstanicama, uz čiju pomoć će temperatura biti automatski regulisana u skladu sa spoljnom temperaturom, što bi trebalo da odgovara najvećem broju stanara.

Aleksandar Milićević, foto:GP018

Direktor Regionalne privredne komore u Nišu Aleksandar Milićević najavljuje da će novi zakon doneti i nove obaveze upravnika, ali će takođe i neke stvari relaksirati. Novim zakonom će biti regulisane osnove ponašanja stambenih jedinica u smislu zaštite životne sredine i bezbednosti ljudi od povreda, dodao je Milićević.

U Privrednoj komori je obučeno oko 100 profesionalnih upravnika zgrada u Nišu, ali se taj broj stalno menja, kaže direktor Regionalne privredne komore.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde