Naslovna Sve vesti Niš Stop! Svi na sport. Ovogodišnje takmičenje okupilo još više mališana

Stop! Svi na sport. Ovogodišnje takmičenje okupilo još više mališana

0
PODELI
Pripadnici policije i Sportskog saveza Niša sa Školskom upravom okupili su mališane četvrtog razreda niških, ali i okolnih, osnovnih škola. Pored dobre zabave, takmičenja i druženja, mališani mogu da osvoje vredne nagrade, ali i da nauče prave vrednosti, navode organizatori.

Ovogodišnje izdanje akcije „Stop! Svi na sport“ je okupilo veći broj takmičara nego prethodne godine. Čak 29 škola je poslalo svoje petočlane timove, da se predstavljaju svoju školu i da se bore za glavnu nagradu, a to je po bicikl za svakog člana.

Zvonko Stanković, foto:GP018

Po prvi put imamo i škole iz Aleksinca, Ražnja, iz Gabrovca, Čokota, tako da ove godine ne učestvuju samo niške osnovne škole, već je prošireno ovo takmičenje. Prošireno je po broju dece, ali i po broju igara“, rekao je Zvonko Stanković, predsednik Sportskog saveza Niša.

Foto:GP018

Pobednici će dobiti zlatne medalje i bicikle, drugoplasirana škola će pored medalja osvojiti lopte, dok se za treće mesto dodeljuju medalje i majice.

Veći je broj učesnika, ali je veći i broj igara. Ekipe će se smenjivati na poligonima, mačevanju, tekvondou, odbojci… Dva nova poligona su posvećena druženju sa policajcima i vatrogascima, koji su zapravo prijatelji dece, navode iz niške policije.

Marija Ranđelović, foto:GP018

„Projekat ima za cilj promovisanje sporta, zdravih stilova života, fer-pleja, tolerancije, uopšte pozitivnih društvenih vrednosti, odnosno naš cilj je da ukažemo deci na sve ono što je suprotno nasilju. Želimo da ih naučimo da kada se nađu u nekim konkretnim situacijama da ih mogu rešiti na nekonfliktan način“, navela je Marija Ranđelović, major policije u Nišu.

Ona je dodala da su se danas na poligoni našli policajci koji su u stvari čuvari škola, kako bi pokazali deci da su oni tu za njih i da su njihovi prijatelji.

Foto:GP018

Ovo takmičenje se održava već deveti put i okuplja učenike trećeg i četvrtog razreda. Jedna takmičarka iz Osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Čokota navodi da učestvuje po drugi put i da želi da ove godine osvoje prvo mesto.

Pavle Pavlović iz škole „Miroslav Antić“ je dodao da je sport jako važan za zdravlje sve dece.

Pavle Pavlović, foto:GP018

„Volim sport, bavim se fudbalom i tenisom, i naročito volim te sportove. Danas ću se takmičiti u prelasku prepreka i odbojci. Sport je važan da bih bio jak i zdrav“, rekao je Pavle.

Prošle godine pobednički pehar je otišao u ruke takmičara iz Osnovne škole „Car Konstantin“, koji su takođe kući otišli sa osvojenim biciklima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde