Naslovna Društvo Meštani Maksima Gorkog dobiće izlaz iz „geta“, ali i novo igralište i...

Meštani Maksima Gorkog dobiće izlaz iz „geta“, ali i novo igralište i parking

0
PODELI
Gradonačelnica Niša sa svojim saradnicima odgovorila je na poziv meštana ulice Maksima Gorkog, na početku Bulevara Nemanjića, koji su iskazali probleme sa izlaskom na bulevar, ali i sa nedostatkom kontejnera i igrališta koje se do sada koristilo kao parking. Iz Grada poručuju da će izlazak na ulicu Vojvode Mišića biti u planu na proleće, a ostali problemi biće rešeni do kraja godine.
Dragana Sotirovski,foto:GP018

Deo zahteva, počev od podzemnih kontejnera i sređivanje prostora za parkiranje ćemo uraditi do kraja godine, a presecanje ulice, i međublokovski prostor, mislim na asfaltiranje prilaznih staza, na proleće. Građani su tim dogovorom zadovoljni, a naše je da to ispoštujemo“, navela je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, prilikom obilaska meštana u ovom delu grada.

Ona je dodala da su meštani sami predložili da deo nekadašnjeg igrališta ostane parking, a da se na drugom delu postave mali golovi i koševi.

Nebojša Kocić, foto:GP018

Ovaj sportski teren koji će biti vraćen nameni, koju je imao u prethodnom periodu. Biće mali golovi za najmlađe sugrađane, biće košarkaški teren, tako da ćemo oplemeniti čitav ovaj prostor i radićemo na međublokovskom uređenju čitavog ovog prostora“, naveo je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić i dodao da će se sa urbanistima raditi na osmišljavanju dodatnih parking mesta u skladu sa uslovima.

Pre pola veka su izgrađene prve zgrade u ovom delu gradu baš u ulici Maksima Gorkog, što je bio i početak izgradnje bulevara.

Ljubiša Tjupa,foto:GP018

Pre 50 godina prve dve zgrade su izgrađene na Bulevaru i ove godine slavimo, ne samo 50 godina postojanja ovih zgrada, već i početak Bulevara, na čemu počiva Medijana, pa i sam grad. Imali smo predlog da se to i uredi povodom jubileja i da se uredi ono što nas najviše tišti“, izjavio je jedan od meštana Ljubiša Tjupa.

Noviva Bartić,foto:GP018

Upravnik jedne od zgrada Novica Bartić istakao je da je ovo naselje kao geto, jer nemaju izlaz do glavne ulice. Dodao je da imaju dosta problema sa pacovima i bubašvabama koji se gomilaju oko nadzemnih kontejnera.

Foto:GP018

Mašine su već izašle na teren i uskoro počinje asfaltiranje prostora za parking i sportske terene, dok v. d. direktora JKP „Mediana“ Ivan Mihailović najavljuje da će podzemni kontejeneri biti vrlo brzo postavljeni i da radnici „Mediane“ već danas dolaze da izvrše merenja za postavljanje.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde