Naslovna Društvo JKP Mediana: Do kraja godine biće zasađeno preko 300 stabala

JKP Mediana: Do kraja godine biće zasađeno preko 300 stabala

0
PODELI
JKP Mediana
Uveliko je počela jesenja sadnja drveća u Nišu. Iz JKP „Mediana“ najavaljuju nove projekte sadnje drveća po celom gradu. Plan je da se do kraja godine posadi preko 300 stabala na teritoriji grada Niša.

Prvi čovek javnog preduzeća „Mediana“ Ivan Mihajlović najavljuje brojne akcije sadnje drveća u toku jesenjeg perioda.

Ovo je period sadnje, i mi i ćemo u ovom periodu zasadati još dosta stabala, ne samo na ovom prostoru, imamo i akcije sa nekim drugim organizacijama. Biće još dosta akcija sadnji u ovoj godini“, rekao je Mihajlović prilikom obilaska ulice Maksima Gorkog na početku Bulevara Nemanjića.

Radnici „Mediane“ će na ovom prostoru u okviru uređenja međublokovskog prostora oplemeniti prostor zelenilom između zgrada, koje su prve izgrađene na bulevarskom prostoru.

Ivan Mihajlović je najavio da je u planu da se posadi preko 300 stabala na teritoriji grada i pohvalio se time da nijedno zdravo drvo nije posečeno.

Ivan Mihajlović, foto:GP018

Nedavno smo nabavili rezistograf, koji je počeo da funkcioniše ove godine i do sad nismo posekli nijedno stablo koje je zdravo, što je jako važno. Rezistograf je uređaj koji nam omogućava da ispitamo unutrašnjost stabla, jer neko stablo vizuelno izgleda zdravo, a iznutra bude trulo. Do sad smo ispitali sva stabla u parkovima, na javnim površinama i gde ima potrebe da se ukloni neko stablo, najpre se vrši ispitivanje rezistografom, i ako je stablo zdravo, ne vrši se seča stabla“, dodao je prvo čovek „Mediane“.

On je zaključio da trenutno u gradu ne postoji nijedno stablo koje ugrožava bezbednost građana.

Rezistograf je plaćen 1.785.000 dinara i namenjen je digitalnom merenju gustine drveta i omogućava evaluaciju zdravstvenog stanja drveća. Ovaj uređaj ima mogućnost brzog i jednostavnog očitavanja grafičkih zapisa na ekranu, koji se nalazi na samom mernom uređaju, kako bi stanje drveta moglo da se oceni na licu mesta.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde