Naslovna Društvo Ljubljanski transbalkanski bend LELEE kreće na jesenju mini turneju po eks-SFRJ!

Ljubljanski transbalkanski bend LELEE kreće na jesenju mini turneju po eks-SFRJ!

0
PODELI
Lelee Foto Collage Andraž Fijavž Bačovnik & Andrija Mihailović

Ljubljanski heroji jadranskog indi-rok zvuka, LELEE, početkom novembra kreću na svoju drugu mini turneju po Balkanu, tokom koje će obići neke već dobro poznate lokacije u Beogradu i Skoplju, a i predstaviti se novoj klubskoj publici u Bitoli, Kragujevcu i Nišu.

Slovenački kvartet je u ovoj godini, bogatoj događajima, objavio dva singla – nedavno objavljeni instant hit SNAGA i prolećnu etno psihodeliju NESTAJEŠ, sa kojima se postavio na mapu indi muzičke scene u regiji, što konstantno dokazuje i svojim energičnim nastupima, na svom terenu i u okolini.

Spot za pesmu Snaga:

 

Spot za pesmu Nestaješ:

Ovih dana LELEE su fokusirani na pripremu novog materijala i snimanje nadolazećih singlova, a turneju, na kojoj će publika moći da čuje i nove pesme, bend koristi kao kratki predah od studija i trenutnog stvaralaštva. Čudo ◎ MENT Session: https://youtu.be/Cq4OOx4OXe4?si=91IU8Y_9R2HutfzO

LELEE je simbol međukulturne saradnje među muzičarima sa Balkana – pevačica i basista Jelena Rusjan rođena je u Beogradu (Borghesia, TRUS!), gitarista i pevač Damjan Manevski (Rush to Relax, Molokai) je iz Makedonije, a tu su i dvojica Slovenaca – bubnjar Leon Stoilković i klavijaturista Blaž Gracar (Blaž). Kao učesnici Klubskog Maratona 2020, godišnje klupske turneje koju organizuje Radio Študent, bend je stekao reputaciju na regionalnoj alternativnoj muzičkoj sceni svojim sjajnim i uzbudljivim DIY indie zvukom.

Godine 2021. su se pridružili porodici Moonlee Records-a kako bi objavili svoj debi album ‘Čuka bije pumpa’. Lelee su majstori melodičnog indi pisanja lirike sa osećajem za pop senzibilitet, vešto isporučujući zarazne refrene i bezbrižne, ponekad nostalgične, a ponekad i žešće melodije – idealne za roadtrip i beskrajna letnja lutanja. Njihova muzika je vrsta imaginarnog jadranskog indi roka koji je emotivan, iskren i direktan, prilagođen kako alternativnoj tako i mejnstrim publici koja traži svežu muziku.

Nikako ne propustite eksplozivne nastupe ove udarne rokenrol četvorke koji već nestrpljivo čekaju na startnoj liniji!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde