Naslovna Društvo Zgrade na Bulevaru Nemanjića i u Pariskim komunama imaju najlepši ulaz u...

Zgrade na Bulevaru Nemanjića i u Pariskim komunama imaju najlepši ulaz u Nišu

0
PODELI
Zgrada na adresi Bulevar Nemanjića 72 i zgrada u Pariskim komunama 15 imaju najlepši ulaz po izboru komisije „NišStana“, koji je i organizovao konkurs. Oni su imali isti broj bodova i podelili su prvo mesto, ali ne i fond nagrade, jer su obe zajednice stanara dobile pune nagrade, vaučere od po 50 hiljada dinara za radove na zgradi.

Stanarima zgrada sa najlepšim ulazima su uručene i posebne plakete, ali i prigodni pokloni od „NišStana“ za sve stanove.

Foto:GP018

V. d. direktora „NišStana“ ističe da je ponosan što su i ove godine pobednici stanari koji za upravnika imaju svog komšiju, a ne profesionalnog upravnika. On navodi da je time pogođena tema konkursa, a to je zajedništvo i solidarnost stanara.

Dejan Nikolić, foto:GP018

Oni dobijaju fond nagrada kao da su sami. U ovom slučaju to je 50.000 dinara u radovima koje će da izvede „NišStan“, a svaki stan će dobiti i prigodan poklon i plaketu, koju će nadam se staviti na vidno mesto, a vidim da su baš srećni. Ista plaketa će biti i u holu „NišStana“, pa kada dođu stanari i klijenti mogu da vide koji je bilo najlepši ulaz 2023. godine“, naveo je v. d. direktora ovog javnog preduzeća Dejan Nikolić.

Upravnica zgrade na Bulevaru Nemanjića, u kojoj živi 128 stanara, ističe da je neophodna sloga svih stanara kako bi se uradilo nešto što će koristiti svim stanarima.

Jelica Milošević, foto:GP018

Za ovakav uspeh neophodna je sloga svih stanara, a onda želja i upornost da se uradi nešto, a normalno tu je i zakon i uredbe koje moramo da sledimo i poštujemo. Ako čovek hoće da sredi da bude kako treba, sve se može. Mnoge stvari smo uradili, nije nam trebao gotovo nikakav novac, poput muzike u liftu, to je sitna investicija, a lepo je i prijatno kada uđete u lift“, navela je Jelica Milošević.

Nakon požara koji je zadesio ovu zgradu, stanare je čekalo dosta posla da vrate zgradu u pređašnje stanje, a nakon toga i da uvedu brojne zanimljivosti poput osvetljenja na senzor pokreta, muzike u liftu, umetnine u holu zgrade, ali i protivpožarne aparate i vatrogasne ormariće na svakom spratu.

Foto:GP018

Upravnica zgrade dodaje da je neophodno da se sredi i dvorište, koje je veliko, kao i postavljanje gumene podloge na igralištu za decu, kako bi bila bezbednija.

Zgradu prekoputa zgrade Gradske opštine Medijana u Pariskim komunama krasi brojno cveće na ulazu. Za to su zaslužne starije stanarke, koje navode da nemaju baš toliko pomoći komšija, kada je u pitanju sama sadnja.

Radmila Marjanović, foto:GP018

Radmila Marjanović, iako ima 73 godine, i dalje vodi da gaji cveće i ulepšava prilaz ovoj zgradi. Ona dodaje da bi ipak dobro došla i pomoć drugih stanara.

Veselin Đorđević, foto:GP018

Upravnik zgrade, koja ima 71 stan, Veselin Đorđević navodi da imaju sreće što su njihovi stanari motivisani da učestvuju u sređivanju zajedničkog prostora, što kroz priloge, što kroz sam rad.

Foto:GP018

Veselin je naveo da moraju da srede unutrašnjost lifta, a uskoro očekuju i dostavu poštanskih sandučića, što će dodatno ulepšati enterijer zgrade.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde