Naslovna Društvo Vučić objavio koja nova kompanija dolazi u Niš, uložiće 75 miliona evra

Vučić objavio koja nova kompanija dolazi u Niš, uložiće 75 miliona evra

0
PODELI
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas da će velika italijanska kompanija „Ariston“ otvoriti fabriku u Nišu, u koju će uložiti 75 miliona evra. On je dodao da se u 2025. godini očekuje da ova kompanija zaposli preko 300 radnika.

Danas imamo dobre vesti, kao što smo se nadali, da ćemo moći da ih saopštimo ljudima u Nišu, ali i za celu Srbiju. Završili smo razgovor sa predstavnicima kompanije „Ariston“, jednom od najmoćnijih italijanskih kompanija za grejne sisteme i za bojlere, koji su jednu malu fabriku izradili u Svilajncu, a sada prave veliku investiciju za Niš”, rekao je Vučić u video poruci objavljenoj na Instagramu.

Vučić je naveo da će ova italijanska kompanija da uloži 75 miliona evra, ali da se nakon toga očekuju i dodatna ulaganja.

Ariston ulaže 75 miliona evra u fabriku i to je samo početak, posle toga, nadamo se, dolaze i R&D centri i sve drugo što će dodatno da zapošljava Nišlije, a od 2025. godine biće preko 300 zaposlenih. Ovo je deseta fabrika u Nišu, beskrajno važna za dalji napredak Niša istovremeno sa razvojem saobraćajne infrastrukture koja će nam dozvoliti dovođenje novih investicija, novih i velikih fabrika“, dodao je predsednik Srbije.

„Ariston“ se bavi razvojem visoko efikasnih i obnovljivih rešenja za grejanje, a na godišnjem nivou beleži prihode preko tri milijardi evra godišnje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde