Naslovna Društvo Stanari zgrada u Knjaževačkoj dobili novi park

Stanari zgrada u Knjaževačkoj dobili novi park

0
PODELI
U međublokovskom prostoru u Knjaževačkoj ulici formiran je novi park. Kompanija „Benetton knitting“ je donirala mobilijar za decu, a s obzirom na to da se radi o većem prostoru, postoji mogućnost dodavanja dodatnog sadržaja, pre svega za odmor, ali i za rekreaciju dece.

U naselju Durlan ne postoji veliki broj parkovskih površina, tako da je neophodno da se ovakvi prostori iskoriste. Iako je na tom prostoru bilo planirano građevinsko zemljište, promenom urbanističkog plana ipak je odlučeno da se ovaj prostor nameni za odmor i zabavu brojnih stanovnika okolnih zgrada.

Nataša Stanković, foto:GP018

Ovo je veoma značajno za ljude koji žive u okolnim zgradama, s obzirom na to da na ovoj teritoriji ne postoji nijedan dečji parkić ni mobilijar. Ovaj međublokovski prostor je pogodan za dodatno sređivanje, tako da je ovaj naš mobilijar koji danas postavljamo u saradnji sa društveno-odgovornom kompanijom „Benetton“, koja nam je donirala ove igračke, a mi smo se kao Opština potrudili da investiramo u podlogu i da ovo igralište bude bezbedno za decu“, navela je predsednica Opštine Pantelej Nataša Stanković.

Gradska opština Pantelej će u saradnji sa „Medianom“ i „Parking servisom“ dodatno obogatiti ovaj međublokovski porostor. Planira se dodatno ozelenjavanje površine, postavljanje klupa, osvetljenja, uz obnovu i dodatak novog venjaka za odmor.

Foto:GP018

Plan Opštine je da iskoriste svaku mogućnost i urede prostor između zgrada. Stankovićeva dodaje da s donje strane Knjaževačke ulice postoji međublokovski prostor koji bi uskoro mogao dobiti mobilijar.

„Benetton knitting“ je jedina strana kompanija koja posluje na Panteleju. Direktor ove kompanije poručuje da se ovim potezom upućuje zahvalnost kako građanima Panteleja, tako i zaposlenima.

Đovani Antonioli, foto:GP018

Oduvek smo imali odličnu saradnju i sa gradonačelnicom i sa predsednicom Opštine Pantelej i sa svim institucijama u gradu. Naša namera je da nastavimo tu saradnju, jer pre svega naši zaposleni su deo ovog grada. To je indirektan način da budemo bliski i sa našim zaposlenima. Za nas ovo ne predstavlja neki napor, već jedno zadovolsjtvo“, poručio je Đovani Antonioli.

Foto:GP018

On je dodao da je trenutni prioritet kompanije otvaranje vrtića, koji će se nalaziti u okviru kompanije.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde