Naslovna Društvo Divljana i Dečiji centar ponovo zajedno, gradonačelnica poručuje da nema razloga za...

Divljana i Dečiji centar ponovo zajedno, gradonačelnica poručuje da nema razloga za brigu, svi zaposleni ostaju u ustanovama

0
PODELI
Još samo jedan korak je ostao da se Odmaralište Divljana vrati Dečijem centru, i da se ovo odmaralište u koje su rekreativnu nastavu provodile brojne generacije ponovo vrati svojoj nameni, a to je održavanje rekreativne nastave za sve osnovce.

Prema rečima gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, taj proces je pri kraju, potrebna je samo još jedna skupštinska odluka, odnosno da se imenuje direktor. Ona je podsetila da je to i bila jedna ustanova ranije, ali da je zbog raznih političkih namirivanja ona podeljena na dve.

Dragana Sotirovski, foto: GP018

Smatramo da ipak to može da funkcioniše kao jedna ustanova, da se smanje troškovi i da se svi zaposleni posvete deci, što u Dečijem centru, to i u Divljani kao nekadašnjem i budućem odmaralištu“, kazala je Sotirovski.

Ona je dodala i da se uveliko radi na projektima koji se tiču Divljne i najavljuje da će Grad sa tim projektima uskoro da aplicijra i za sredstva prema Ministarstvu, ali i prema inostranim organizacijama. Istakla je da će za sledeću godinu biti opredeljena i sredstva iz budžeta kako bi Divljana što pre zaživela i vratila se deci.

Gradonačelnica je rekla da radnici nema potrebe da strahuju, ostaju u ustanovi svi, i zaposleni u Dečijem centru i zaposleni u Divljani.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde