Naslovna Društvo Ne postoji rok do kada preduzeća mogu da priključe prijavljene građane na...

Ne postoji rok do kada preduzeća mogu da priključe prijavljene građane na komunalnu infrastrukturu

0
PODELI
Uprava za građevinarstvo Nikole Pašića 22. foto: GP018

Građani koji žive u nelegalnim objektima do 15. oktobra su imali rok da se prijave za legalni priključak na struju, vodu, kanalizaciju, gas ili grejanje. Prijavljivanje je počelo 15. septembra, a prijavilo se oko 1.700 Nišlija, uključujući i oko 200 prijava koje se naknadno stigle poštom.

Veliki broj prijava je obrađen, navodi načelnik Gradske uprave za građevinarsvo, međutim, Uredbom nije propisan rok do kada su privredna društva dužna da izvrše priključenje prijavljenih građana.

Goran Zdravković foto: GP018

„Dobar deo zahteva je obrađen, jedan deo nije, jer je zadnje nedelje bio veliki priliv zahteva, oko 700 zahteva zadnje nedelje. Od dana prestanka predaje zahteva 15. oktobra Gradska uprava ima rok od 15 dana da zahteve obrade i prosledi privrednim društvima. Veći deo je prosleđen, paralelno s tim privredna društva, EPS, „Naissus“, „Jugorosgaz“, „Toplana“ nam uzvraćaju podacima za priključenje“, naveo je Goran Zdravković, načelnik Gradske uprave za građevinarstvo.

On je naveo da je najviše priključaka tokom prošle nedelje izvršio EPS, a zatim JKP „Naissus“ i „Jugorosgaz“, a prema njegovim informacijama, JKP „Gradska toplana“ nije izvršila nijedan priključak građana na toplovodnu mrežu.

Vlada Srbije je usvojila Uredbu o načinu, uslovima i postupku za privremeno priključenje na elektroenergetsku i gasnu mrežu, mrežu daljinskog grejanja, vodovod i kanalizaciju nezakonito izgrađenih objekata. Međutim, u toj uredbi ne postoji rok do kog su navedena preduzeća dužna da izvrše priključenje.

Najveći broj prijava u Nišu se odnosi na priključak na elektroenergetsku mrežu. Priključenje je privremenog karaktera i ne utiče na utvrđivanje pravnog statusa objekta.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde