Naslovna Društvo Akcija preventivnih pregleda u Domu zdravlja: Veliki odziv Nišlija

Akcija preventivnih pregleda u Domu zdravlja: Veliki odziv Nišlija

0
PODELI
Dom Zdravlja foto: GP018

U toku vikenda održana je akcija preventivnih pregleda u Domu zdravlja u Nišu. Svi zainteresovani građani, imali su priliku da urade hormone štitaste žlezde (TSH, FT4 i antitireoglobulinska antitela), ultrazvučni pregled štitaste žlezde i ostale skrining preglede koje Dom zdravlja Niš redovno radi vikendom.

Uz akciju prevencije bolesti štitaste žlezde urađena je i redovna akcija „Otvorena vrata“ koju Dom zdravlja Niš radi svake subote.

Danijela Nešić foto: GP018

„U Domu zdravlja Niš je za vreme vikenda 21. i 22. oktobra urađeno 1.913 uzorkovanja krvi za hormone štitaste žlezde i 903 ultrazvučnih pregleda štitaste žlezde, 100 skrininga na rano otkrivanje karcinoma debelog creva, 395 skrininga na rano otkrivanje KVB, 60 skrininga na rano otkrivanje depresije, 92 skrininga na rano otkrivanje dijabetesa, 30 skrininga na rano otkrivanje raka grlića materice, 21 urađenih denzitometrija u cilju prevencije osteoporoze i 40 zakazanih dezintometrija”, navela je Danijela Nešić, zamenica direktora Doma zdravlja Niš.

Za sve građane koji su za ova dva dana odradili hormone štitaste žlezde, a nisu ultrazvuk štitaste žlezde, Dom zdravlja će organizovati akciju 25. novembra od 7 do 19 sati. Tada je neophodno da ponesu rezultate hormona, koje mogu da preuzmu danas od 12 do 15 časova na šalteru laboratorije Doma zdravlja Niš, dodala je zamenica direktora.

Ona je zahvalila i kolegama sa Kliničkog centra, koji su odradili analize i rezultate uzorkovane krvi u Domu zdravlja Niš.

Akcija organizovanih preventivnih pregleda ima za cilj ranu dijagnostiku i promociju prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde