Naslovna Društvo NIŠKI SOCIJALISTI SE ZBOG „DRAŽE“ ODRIČU SVOG POSLANIKA

NIŠKI SOCIJALISTI SE ZBOG „DRAŽE“ ODRIČU SVOG POSLANIKA

0
PODELI
Igor Novaković, foto:GP018

Niški socijalisti su se ogradili od narodnog poslanika sa liste Socijalističke partije Srbije i predsednika organizacije „Naša Drina“, koji je iniccirao otvaranje spomen sobe i otkrivanje spomenika, kako su rekli, četničkom komandantu Dragoljubu Mihajloviću.

„Jasno i čvrsto se ogradjujemo i distanciramo od ovog događaja kao i svih izjava koje je na tom dogadjaju izrekao poslanik iz naših redova“, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik GrO SPS Niš prof.dr Igor Novaković.

U saopštenju se dodaje da socijalisti nedvosmisleno neguju tradiciju i sećanja na narodnooslobodilačku borbu, na očuvanju lika i junačkih dela članova partizanskog pokreta, naših narodnih heroja i svih onih koji su učestvovali u NOB – u, i dali doprinos borbi protiv fašizma.

„Nikada nećemo dozvoliti prekrajanje istorije i udaljiti se od partijskih postulata, ma od koga takvi pokušaji dolazili. U potpunosti podržavamo ideologiju Socijalisticke partije Srbije, njeno rukovodstvo i svog predsedika Ivicu Dačića. Živela Srbija !!!“, zaključuju socijalisti u saopštenju dostavljenom medijima.

Da podsetimo, generalu Dragoljubu Draži Mihailoviću otkriven je spomenik i otvoren muzej u Bregalničkoj ulici u Beogradu, na mestu porodične kuće u kojoj je Mihailović živeo od 1931. godine do početka rata.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde