Naslovna Društvo Čehoslovačka crkva iz Praga posetiće Niš i Nišku eparhiju

Čehoslovačka crkva iz Praga posetiće Niš i Nišku eparhiju

0
PODELI
Biskupa Davida Tonzara foto: aktualne.ccsh.cz

Asocijacija srpsko-češkog prijateljstva „Beseda“ Niš, dobila je Pismo namere od potpredsednika eparhijskog saveta iz Praga gospodina Jana Bočeka, sa obaveštenjem o poseti biskupa Davida Tonzara Nišu i Eparhije niške u nedelju 22. oktobra.

Delegaciju Čehoslovačke husitske crkve, pored biskupa dr Davida Tonzara, činiće još četvoro predstavnika, među kojima je i jedna žena, navode iz „Besede“.

Oni su izrazili želju da posete Saborni hram Svete trojice i episkopa, Gradsku kuću i gradonačelnicu Grada Niša, antički lapidarijum, ostatke Carske palate i ostale znamenitosti Niša.

Svrha njihovog dolaska je misijsko putovanje i obilazak značajnih spomenika i objekata iz perioda pre i posle Prvog  i Drugog svetskog rata.

Prijem u Gradsku kuću biće priređen 22. oktobra u 12 sati, kada će delegaciju Čehoslovačke crkve dočekati Jovana Mitić, pomoćnica gradonačelnice za međunarodnu saradnju. Tačan plan posete Sabornom hramu još nije poznat.

Praški biskup sa delegacijom biće u poseti Nišu do 23. oktobra, kada imaju ugovoren prijem u Ambasadi Češke republike kod ambasadora Tomaša Kuhte.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde