Naslovna Društvo Vurdijada u Babušnici u subotu: Rekordnih 150 izlagača

Vurdijada u Babušnici u subotu: Rekordnih 150 izlagača

0
PODELI

Tradicionalna 11. po redu Vurdijada, kulturna, gastronomsko-turistička manifestacija, biće održana u subotu 21. oktobra u centralnom parku u Babušnici od 11 časova. Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika „Zoran Mirašević“ Niš u saradnji sa Turističkom organizacijom Babušnice pozivaju ljubitelje vurde, a i mlečnih i drugih proizvoda juga Srbija da posete ovu manifestaciju.

Iz Turističke organizacije Babušnice su najavili da se ove godine očekuje rekordan broj izlagača. Više od 150 izlagača će se takmičiti za najbolju vurdu, najbolju postavku stola nacionalne kuhinje i najlepšte uređeni štand.

Pored lužničke vurde, posetioci će uživati i u drugi mlečnim proizvodima, ali tu će biti i domaća zimnica, peciva, suhomesnati proizvodi, slatkiši i drugi proizvodi.

Program svečanog otvaranja će ulepšati kultuno-umetnički program. Žiri će u 14 časova proglasiti pobednike, a ove godine u žiriju će biti i glumac Nenad Okanović.

Meštani Babušnice, Pirota, Bele Palanke, Niša i okolnih mesta staće na megdan jedni drugima u pripremanju vurde.

Inače, vurda, po kojoj je Babušnica i njena okolina naširoko poznata, zvanično je upisana u registar Zavoda za intelektualnu svojinu, čime je dobila i geografsku oznaku porekla i sada nosi zvanični naziv – lužnička vurda.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde