Naslovna Društvo Niš dobija Aleju zaslužnih građana. Krenuli radovi

Niš dobija Aleju zaslužnih građana. Krenuli radovi

0
PODELI
Novo groblje foto: GP018

Građani koji su dali značaj doprinos kulturnom, sportskom i društevno-političkom životu Niša dobiće posebno mesto za sahranjivanje u Aleji zaslužnih građana, koja će se nalaziti iznad crkve na Novom groblju.

Direktorka JKP „Gorica“ Ivana Stanić je danas na sednici Gradskog veća rekla da su započeli prvi radovi na izgradnji Aleje zaslužnih građana, koja će imati 108 mesta za sahranjivanje.

Stanić je rekla da su u toku zemljani radovi u delu groblja gde će se Aleja nalaziti, a da od vremenskih prilika zavisi kada će radovi biti završeni.

Ivana Stanić foto: GP018

„S obzirom na to da je podneta odbornička inicijativa, kao preduzeće smo uzeli u razmatranje. Odredili smo prostor na teritoriji Novog groblja „Bubanj“ gde će biti Aleja. Planskim dokumentom taj prostor je svakako predviđen za grobnice i u narednom periodu, nadamo se u 2024. godini, tu će biti uređena i postavljena Aleja zaslužnih građana“, navela je Ivana Stanić.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je na današnjoj sednici Gradskog veća rekla da će predloge za sahranjivanje u Aleji zaslužnih građana davati porodica, udruženja građana i Grad, a odluku će donositi posebna komisija.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde