Naslovna Društvo Sotirovski pojasnila odluku da ne podnese ostavku na mestu gradonačelnice

Sotirovski pojasnila odluku da ne podnese ostavku na mestu gradonačelnice

0
PODELI
Izbori 2023
U niškoj javnosti se dugo spekulisalo da li je gradonačelnica Niša podnela ostavku pred decembarske izbore, poput brojnih kolega iz drugih gradova i opština. Oglasila se porukom da nije imala potrebu da kaže ništa, jer ostavku nije podnela. Da je podnela, čulo bi se, navela je Sotirovski.

Iz Skupštine Grada Niša su potvrdili da njena ostavka nije stigla do 5. oktobra, što je bio uslov da bi se izbori održali 17. decembra. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je navela da nije podnela ostavku jer ima mnogo toga da se radi šta su započeli, ali i zbog razloga da niko to iz vrha SNS-a nije tražio.

Ona je takođe dodala i da je podnela ostavku, da bi to bilo obelodanjeno.

Dragana Sotirovski, foto: GP018

Nisam ništa rekla, jer nisam imala potrebu da kažem. Da sam podnela valjda biste čuli, obelodanili bismo. Nisam podnela ostavku jer smatram da ima mnogo toga još što smo započeli da radimo. Mnogo toga nas očekuje i u narednoj godini. Trebalo bi da kreiramo i budžet za 2024. godinu. Danas je Niš jedno veliko gradilište“, rekla je Sotirovski i navela dodatne razloge zašto nije podnela ostavku:

Kada vrh Srpske napredne stranke odluči koji će gradonačelnici i predsednici opština podnositi ostavke, tog trenutka ćemo o tome razgovarati kada dođe na red Niš“.

Umesto vanrednih lokalnih i parlamentarnih izbora, koji bi trebalo da se održe 17. decembra, Nišlije očekuju redovni lokalni izbori na proleće.

Predsednik Srbije je potvrdio da će vanredni parlamentarni, pokrajinski, a u nekim gradovima i lokalni izbori biti održani 17. decembra i dodao da će ih raspisati do 2. novembra.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde