Naslovna Društvo Deca iz niških hraniteljskih porodica otputovala u kamp Ljubivoja Ršumovića

Deca iz niških hraniteljskih porodica otputovala u kamp Ljubivoja Ršumovića

0
PODELI

Zahvaljujući saradnji sa niškim Centrom za porodični smeštaj i usvojenje, GO Medijana omogućila je da 18 dece iz hraniteljskih porodica otputuje u kamp u Obrazovno-vaspitnom centru „Ljubivoje Ršumović – Sopot hill“, gde će boraviti naredna tri dana.

Ovogodišnji tradicionalni Medijana festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu, pored druženja đaka sa najpoznatijim piscima i pesnicima za decu, izložbe likovnih radova učesnika konkursa festivala i bogatog scenskog i umetničkog programa, obeležilo je potpisivanje Protokola o saradnji sa Fondacijom „Ršum“ i Akademijom „Saradnici sunca“, koji predviđa saradnju najveće niške opštine i fondacije porodice Ršumović.

Vera Petrović, foto:GP018

Deca će se tamo družiti sa eminentnim glumcima, pesnicima, umetnicima i pedagozima koji sa ljubavlju, posvećenošću i stručnošću rade svoj posao. To su uglavnom deca koja su odlični đaci, koja imaju posebne talente, a nalaze se u hraniteljskim porodicama i ovom prilikom je njima pružena podrška“, rekla je Vera Petrović iz Centra za porodični smeštaj i usvojenje Niš.

Cilj ovog kampa je da mladim ljudima pomogne da upoznaju sebe i svet oko sebe, da usvoje nova znanja, razigraju maštu i prošire interesovanja. Posebna pažnja se posvećuje motivisanju mladih ljudi da čitaju, kako bi bili što uspešniji u školovanju, stvaralaštvu i životnim postignućima. Kroz radionice se ističe i dragocen značaj ekologije i očuvanja prirode.

GO Medijana ja prošle godine decu iz hraniteljskih porodica vodila na Zlatibor, a pretprošle u Divljanu. Zahvaljujući dogovorenoj saradnju sa fondacijom Ljubivoja Ršumovića, deca će ove godine posetiti obrazovnu ustanovu Ljubivoja Ršumovića. Sredstva za ta putovanja plaćaju se iz fonda Opštine Medijana, koji se puni na zanimljiv način.

Nebojša Kocić, foto:GP018

GO Medijana ima svoj fond „Hraniteljstvo po meri deteta“, gde svi zaposleni u toku godine plaćaju kafe, sokove, čajeve i ono što se pre posla popije, posle toga se sva sredstva slivaju u Fond. Upravo iz tih sredstava mi finansiramo ovakve odlaske naše dece iz hraniteljskih porodica, dece koja nemaju biološke roditelje. S obzirom na to da imamo potpisan protokol o saradnji sa Fondacijom Ljubivoja Ršumovića, ovog puta ćemo ih poslati u Sopot na kreativne radionce“, poručio je predsednik GO Medijana Nebojša Kocić.

Foto:GP018

GO Medijana plaća prevoz i smeštaj za 18 dece, kao i za jednog vaspitača i hranitelja, koji će putovati sa decom.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde