Naslovna Društvo Preko 750 Nišlija se do sada prijavilo za priključenje nelegalnih objekata na...

Preko 750 Nišlija se do sada prijavilo za priključenje nelegalnih objekata na struju, vodu…

0
PODELI

Građani Srbije, koji žive u nelegalno izgrađenim objektima do 15. oktobra, mogu da podnesu prijave za priključenje na komunalnu infrastrukturu – struju, grejanje, vodu i kanalizaciju. Za sada je prijavljeno preko 750 Nišlija.

U uputstvu koje se može preuzeti na sajtu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, piše da je priključenje moguće samo za jedan objekat ili stan istog vlasnika koji se koristi za stanovanje.

Gradonačelnica Niša je pozvala Nišlije, koje su u takvoj situaciji, da ovu mogućnost iskoriste.

Dragana Sotirovski foto: GP018

 „Po starom dobrom običaju čekamo pet do 12 da sve podnesemo, pa je poslednjeg dana dosta velika gužva, ali smo se dobro organizovali da nam šalteri prime što više zahteva kako bismo građanima izašli u susret na što bolji i kvalitetniji način i verujem da ćemo uspeti da sve one ljude koji svih ovih godina nisu mogli da se priključe na gasovod, kanaliziaciju vodovod, struju da to i učine”, poručila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Prijave se podnose lokalnim samoupravama, a vlasništvo nad objektom dokazuje se kupoprodajnim ugovorom, ugovorom o poklonu ili nekom drugom vrstom ugovora, saopšteno je ranije iz ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ukoliko nema takvog ugovora, kod notara se overava izjava da osoba živi u tom objektu zajedno sa svojom porodicom.

Opštine po prijemu prijave imaju 15 dana da izdaju potvrdu da je moguće priključenja objekate na komunalnu infrastrukturu. Ukoliko prijava bude odbijena moguća je žalba resornom ministarstvu koje ima rok od pet dana da na nju odgovori.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde