Naslovna Društvo Počela izgradnja vrtića u Trupalu za 120 mališana

Počela izgradnja vrtića u Trupalu za 120 mališana

0
PODELI
U selu Trupale koje se nalazi na teritoriji gradske opštine Crveni Krsti danas je položen kamen-temeljac za novi vrtić. Izgradnjom novog vrtića bi trebalo dodatno da se smanji lista čekanja, ali i da se rasterete mesta u drugim vrtićima na Crvenom Krstu, jer će deca iz Trupala, koja trenutno borave u vrtićima u gradu, imati priliku da vrtić pohađaju u svom selu.

Danas su gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, predsednik Gradske opštine Crveni Krst Miroslav Milutinović i direktora JU „Pčelica“ Svetlana Mitić položili kamen-temeljac na mestu gde će biti izgrađen vrtić za 120 mališana iz Trupala i okolnih sela.

Miroslav Milutinović, foto:GP018

Ovo će biti peta predškolska ustanova na teritoriji opštine Crveni Krst. Ka ovom vrtiću će gravitirati šest, sedam sela. Vrtići koje imamo su gotovo svi puni. Siguran sam da će i ovaj vrtić biti zadovoljstvo naših sugrađana“, poručio je predsednik GO Crveni Krst.

Trenutno je na listi čekanja za upis u vrtić oko 580 deteta. Direktorka JU „Pčelica“ je uverena da će izgradnjom ovog vrtića i otvaranjem novih ta lista biti smanjena.

Svetlana Mitić, foto:GP018

Danas je veliki dan za našu ustanovu i za mališane sa teritorije Crvenog Krsta i za ceo grad, zato što ćemo dobiti novi moderan vrtić po svim standardima koji zadovoljavaju sve ono što je potrebno za zdravo odrastanje mališana. Na ovoj teritoriji imamo zaista veliki broj dece i uspeli smo da ih smestimo u vrtiće koji su već na ovoj teritoriji, ali na listi čekanja je ostalo još oko 80 mališana sa ove teritorije, što nas zaista raduje“, rekla je Svetlana Mitić.

Vrtic Trupale,foto:GP018

Uskoro se očekuje i otvaranje vrtića „Srna“ za 150 mališana, koji će biti u zgradi Mesne zajednice „Božidar Adžije“ na Bulevaru Nemanjića. Rekonstrukciju ovog prostora Grad je radio sa Fondacijiom Novaka Đokovića. Očekuje se da u zgradi medikoterapije kod parka Čair i u krugu fabrike „Olimpias“ budu otvorena još dva vrtića.

Dragana Sotirovski,foto:GP018

Nema većeg zadovoljstva nego kad postavljate kamen-temeljac za još jedan vrtić. Imamo u planu da radimo rekonstrukciju pojedinih objekata u gradu koji nisu svih ovih godina pravilno iskorišćeni i verujem da ćemo za izvesno vreme tu listu čekanja od gotovo 600 dece potpuno ukinuti i poruka mladima je da se vole i da rađaju decu i da nas je što više u Nišu“, izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Izgradnja ovog vrtića je rezultat želje meštana koji su pored rekonstrukcije Doma kulture od Grada Niša tražili i novi vrtić.

Roditelj dva deteta Andrijano Milovanović iz Trupala ističe da je izgradnja vrtića veoma značajna za selo.

Andrijano Milivanović, foto:GP018

Prešli smo iz grada u selo jer smatramo da je na selu prijatniji i lepši život, s manje stresa i gde će deca rasti u lepšem okruženju. Ovo je jako bitna stvar za selo i nadamo se da će to biti u roku u kojem su rekli da bi deca krenula što pre ovde“, smatra Andrijano.

Slobodan Jovanović, foto:GP018

Jedan od pokretača inicijative Slobodan Jovanović je rekao da je izgradnja vrtića velika stvar za Trupale, jer će mladi bračni parovi moći da pre posla ostave svoju decu u vrtić i da ih pokupe kada se vraćaju.

Gradonačelnica Niša je pozvala meštane Trupala da daju predlog za naziv vrtića. Navela je i da je rok za završetak izgradnje 180 dana, ukoliko to vremenski uslovi budu dozvolili.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde