Naslovna Društvo Niški SPS obeležio 33 godine: Najbolje rezultate smo postizali kada smo bili...

Niški SPS obeležio 33 godine: Najbolje rezultate smo postizali kada smo bili sami na vlasti

0
PODELI

Na današnji dan pre 33 godine formiran je prvi Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Nišu, koji se smatra i osnivanjem ove partije u Nišu. Iako još izbori nisu raspisani, iz niškog SPS-a kažu da se njihova partija intenzivno priprema i dodaju da će u fokusu kampanje biti borba za obične ljude.

Prvi predsednik SPS-a u Nišu Mile Ilić kaže da je njihova partija postizala najbolje rezultate kada su sami bili na vlasti, ali dodaje da nema ništa protiv da nastave da sarađuju sa SNS-om, jer kako on kaže, SPS je uvek bio korektni koalicioni partner sa svakom partijom sa kojom su učestvovali u vlasti.

Mile Ilić, foto:GP018

Mi kao partija se intenzivno pripremamo za održavanje izbora, kod god oni bili, kao što smo to uvek činili u proteklom periodu. Za sve ovo vreme mi smo bili jedna partija kontinuiteta, iako nismo bili prva formirana partija, bili smo partija koja traje 33 godine, a one koje su prve formirane su nestale ili su podeljene. Za sve to vreme mi smo preko 20 godina bili deo gradske vlaste i u celom tom periodu smo ostvarivali zapažene rezultate boreći se za dalji razvoj Niša kao evropskog grada i za bolji život u njemu“, rekao je Mile Ilić.

On je naveo i da će za predstojeće izbore koncept biti borba za običnog čoveka, socijalnu pravdu i za kapitalne investicije i povratak Niša na drugo mesto po značaju u Srbiji. Ilić je rekao i da je SPS postizao najbolje rezultate kada u bili sami na vlasti i kada je Niš bio najveće srpsko gradilište.

Iz Gradskog odbora SPS-a u Nišu se čulo mišljenje da je većinski izborni sistem najbolji, jer se tako bolje može čuti glas manjih sredina u Parlamentu Srbije.

Sadašnji predsednik niškog odbora SPS-a Igor Novaković je takođe govorio o izbornoj kampanji i o mandatu SPS-a kada su bili sami u vlasti.

Igor Novaković, foto:GP018

U tom mandatu je u Nišu do 1996. godine napravljeno 600 kapitalnih novih objekata. Od sređivanja Pobedine ulice, podzemnog prolaza, „Kalče“, Dušanovog bazara, Zone 1, 2 i 3, tržnog centra „Ambasador“, obilaznice oko Niša. Danas u Nišu nemamo poplave zahvaljujući tom mandatu Socijalističke partije Srbije kada je sređen kej. Do tada je Niš nekoliko puta bio poplavljen“, poručio je Novaković.

On je dodao i da građani Niša ne treba da imaju strah od velikih promena, jer je to način da se Niš ubrzano razvija.

Za predstojeće izbore Novaković je istakao da imaju dobar program, što pokazuje i činjenica da ih druge stranke kopiraju. Novaković je rekao da imaju velike planove za Niš – da će pomoći domaćim malim i srednjim preduzećima, rekonstruisati javno komunalni sektor, obećava i pomoć poljoprivrednicima i povratak mladih na selo.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde