Naslovna Društvo Niški kulturni centar vas poziva na promociju knjige SRCE DINARE

Niški kulturni centar vas poziva na promociju knjige SRCE DINARE

0
PODELI
Promocija Srce Dinare

U četvratk 12. oktobra sa početkom od 18 sati u maloj sali NKC-a
pozivamo vas na promociju knjige SRCE DINARE .

Učestvuju: Snežana Ilić Gligorijević Boris Mišić, autor

Moderator Dragosava Mladenović, urednik Tribinskog programa u NKC-u.

“SRCE DINARE je zbirka priča u kojoj se mešaju fantastika i realnost, poznati predeli i događaji i oni koji su izvan naše prostorno – vremenske matrice. Njeni junaci nisu samo ljudi, već i životinje, plaine, reke, prirodni entiteti koji poseduju neku vrstu svesti i imaju određene namere u interakciji sa ljuckim bićima. Jedan aspekat Srca Dinare jeste zavičajni, koji opisuje borbu za opstanak i preživljavanje u surovim ratnim i poratnim uslovima u podinarju, ali pored lokalnog, knjiga ima i opštiji, univerzalniji pristup – putem priča o nevidljivoj Stazi koja objedinjuje naš prirodni, kulturni i duhovni prostor, te skraćuje prostorna i vremenska rastojanja. Stazu mogu da vide i njom hode samo oni koji od zla očiste svoje srce. Ova knjiga je priča o toj stazi i srcu Planine.”

Boris Mišić rođen je 1974. godine u Rijeci. Detinjstvo i deo mladosti proveo je u Pećima kod Bosanskog Grahova. Živi i stvara u Novom Sadu, gde je i diplomirao na Pravnom fakultetu. Priče fantastike, naučne fantastike i horora su mu objavljivane u više domaćih i regionalnih zbirki i časopisa (” Gvozdena kapija – zbirka priča o Golupcu”, “Čuvari zlatnog runa 2 – zbirka priča o Zviždu i Homolju”, “Nešto diše u mojoj torti”, “Nijanse zla”, “Nijanse vremena”, “Besan”, “Književni časopis Maksim”, “Omaja”, UBIQ itd.)

Nekoliko priča prevedeno mu je na slovenački jezik i objavljeno u slovenačkom SF časopisu Supernova.

Objavio je i tri samostalne zbirke priča: “Vila šatorica”, “Nebeska zvona” i “Srce Dinare”, sve tri u izdanju Presinga iz Mladenovca…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde