Naslovna Društvo Gradonačelnica najavljuje asfaltiranje ulica na Delijskom visu

Gradonačelnica najavljuje asfaltiranje ulica na Delijskom visu

0
PODELI
Razgovor sa građanima Deliskog visa foto: fb Dragana Sotirovski

Već nekoliko nedelja stanovnici Delijskog visa iskazuju svoje nezadovoljstvo protestima. Jedna grupa sa Delijskog visa je protestovala zbog neasfaltiranih ulica i nedostatka kanalizacije, dok druga zbog nedostatka prodavnice, pošte, ambulante i apoteke u svom kraju. Gradonačelnica Niša je obećala da će asfaltiranje ulica u tom kraju početi uskoro.

Nakon udruženog protesta ovih grupa, gradonačelnica Niša, zajedno sa predsednikom Gradske opštine Palilula Bratislavom Vučkovićem, sastala se sa meštanima tog dela naselja i obećala da će asfaltiranje ulica početi za dve nedelje.

Dragana Sotirovski sa građanima Delijskog visa foto: fb Dragana Sotirovski

„Asfaltiranje ulica u naselju Delijski Vis u GO Palilula počeće već za dve nedelje, a građane smo kroz susrete u njihovom naselju pozvali da se jave Upravi za imovinu kako bismo ubrzali rešavanje imovinskih odnosa tamo gde oni nisu rešeni. To je samo nastavak dogovora iz Gradske kuće sa prijema prošle nedelje. Još jednom smo zajedno na terenu potvrdili da samo dogovorom i zajedno možemo da rešimo sve probleme“, navodi se iz Kabineta gradonačelnice Dragane Sotirovski.

Neki od građana tog dela Niša decenijama čekaju asfalt, neki su bez vodovodne i kanalizacione mreže, a neki nemaju uličnu rasvetu. Predstavnici Grada su sa nezadovoljnim građanima dogovorili da najpre vlasnici parcela preko kojih treba da prođe ulica daju saglasnost za radove gradskoj Upravi za imovinu. Asfalt će stići najpre u onu ulici čiji žitelji prvi obezbede saglasnost svih vlasnika parcela.

Građani Delijskog visa foto: fb Dragana Sotirovski

Iz Kabineta gradonačelnice navode i da se u narednom periodu očekuje i zbor sa meštanima gornjeg dela naselja Delijski vis, gde će se razgovarati o rešavanju problema tog dela naselja.

Nakon objedinjenog i verovatno najmasovnijeg protesta do sada, organizatori iz Udruženja Radnje akcije – Delijski vis su prethodno najavili i novi protest, koji bi trebalo da bude održan 14. oktobra od 17 sati. Za sada nije poznato da li će protest biti otkazan zbog posete gradonačelnice ovom naselju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde