Naslovna Društvo Članice niškog Udruženja za pomoć osobama sa autizmom prisustvovale kampu za osobe...

Članice niškog Udruženja za pomoć osobama sa autizmom prisustvovale kampu za osobe sa autizmom u Kniću

0
PODELI

Članice Gradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom Niš (GUPOAN) pohađale su trening emocionalnih veština, pismenosti, učestvovale su u radu Skupštine Autizma Srbije i uživale u druženju sa ostalim predstavnicima udruženja iz čitave Srbije,u okviru projekta „Srećnija budućnost za autizam“.

Realizovan je rekreativni kamp od 05. do 08. otobra 2023. godine, u hotelu Ravni Gaj u opštini Knić za osobe sa autizmom i njihove porodice iz čitave Srbije.

Kamp je realizovao Savez udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom kroz projekat koji finansira Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, preko stalno Otvorenog konkursa za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji u 2023. godini.

Realizacija kampa predstavlja značajnu aktivnost u obeležavanju Evropskog dana osoba sa autizmom u Republici Srbiji. Učesnike kampa je posetila Julijana Stanisavljević, predstavnica Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja – sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom, kao i predstavnici Opštine Knić.

Udruženje za pomoć osobama sa autizmom nastalo je 2008. godine. Oformili su ga, kako to obično biva sa ovakvim udruženjima, roditelji dece sa autizmom. U Nišu je nastalo 2016. godine, kada su Ana i Predrag Lazarević, roditelji deteta sa autizmom, odlučili da pomognu sebi, ali i da poboljšaju položaj drugih osoba sa autizmom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde