Naslovna Kultura Niški ženski Akademski hor osvojio zlatnu medalju na Festivalu horova u Herceg...

Niški ženski Akademski hor osvojio zlatnu medalju na Festivalu horova u Herceg Novom

0
PODELI

Ženski akademski hor SKC-a Niš okitio se zlatnom medaljom na 8. Međunarodnom festivalu horova u Herceg Novom, u kategoriji omladinskih horova. Niški hor je slavio u jakoj konkurenciji, jer su na festivalu nastupali horovi iz devet zemalja.

Ženski akademski hor SKC-a Niš je nastupio i u revijalnom delu ispod sata na Trgu u subotu 7. oktobra, dok je takmičenje održano u petak u crkvi sv. Jeronima u Starom gradu.

Dirigent i umetnički rukovodilac Ženskog akademskog hora je prof. mr Ivana Mirović.

Nadmetanja su organizovana u četiri kategorije – dečiji horovi, omladinski, horovi i vokalni ansambli bez ograničenja u godinama i sve vrste horova i vokalnih ansambala gde česnici izvode isključivo program duhovne/folklorne muzike.

Pored domaćih horova i horova iz Srbije, predstavili su se muzički ansambli i iz Slovenije, Hrvatske, Gruzije, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Bugarske i Severne Makedonije.

Akademski ženski hor Studenskog kulturnog centra Niš osnovao je Zoran Stanisavljević 2004. godine. Stanisavljević, dirigent i vanredni profesor na Fakultetu umetnosti u Nišu, je sa ovim horom nastupao u Republici Srpskoj, Sloveniji, Makedoniji, Bugarskoj, Grčkoj, Rusiji, Belorusiji, Španiji, Italiji, Austriji, Poljskoj…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde