Naslovna Društvo Konferencija „Za bolje obrazovanje” najavljuje svoj povratak

Konferencija „Za bolje obrazovanje” najavljuje svoj povratak

0
PODELI
Za bolje obrazovanje 2023.

Organizacija „Nauči me” sa zadovoljstvom najavljuje povratak konferencije „Za bolje obrazovanje” 14. oktobra, s početkom u 10 časova, koja će biti održana u onlajn formatu. Konferenciju ovoga puta prati moto kojim opisujemo nešto što nam sada svima treba: škola u kojoj nam je dobro – svima nama! Ovde smo jer verujemo u obrazovanje, verujemo u sopstvenu snagu i neustrašivost. Verujemo da i kada nam je najteže moramo da damo sve što imamo za bolje obrazovanje sve dece u Srbiji. Okupili smo izvrsne predavače, praktičare, ljude iz učionice, ali i one koji se obrazovanjem bave van nje i želimo da razgovaramo i osmišljamo šta treba da radimo za bolje obrazovanje.

Konferencija je strukturirana kroz tri tematska bloka, svaki od njih fokusiran na važne aspekte
obrazovanja i učenja:
1. Upotreba i uticaj tehnologije u obrazovanju: Ovaj blok će istražiti kako tehnologija transformiše način učenja i podučavanja. Stručnjaci iz oblasti obrazovanja i tehnologije će deliti svoje uvide o tome kako tehnološki napredak oblikuje budućnost učenja.
2. Podučavanje finansijske i preduzetničke pismenosti: Drugi blok će se posvetiti razvoju finansijske pismenosti i preduzetničkih veština učenika. Ova tema je ključna za pripremu budućih generacija za odgovornost i uspeh u društvu.
3. Škola, mesto gde se osećam dobro: Treći blok će istražiti kako stvoriti školsku okolinu u kojoj se svaki učenik oseća prihvaćeno i podržano. Ova dimenzija obrazovanja igra ključnu ulogu u razvoju samopouzdanja i motivacije učenika.

Svaki tematski blok će sadržati po tri predavanja, a gosti će biti stručnjaci iz različitih oblasti obrazovanja i srodnih disciplina. Predavači na koferenciji su: Bojan Lazarević (profesor obrazovnih
tehnologija Univerziteta na Floridi), Marina Panić (profesorka srpskog jezika i književnosti u Gimnaziji Kraljevo), Milan Petrović (programski direktor organizacije „Nauči me”), Milena Marić
(profesorka matematike u Devetoj gimnaziji), Eleonora Vlahović (školski psiholog i savetnica u Zavodu za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja), Milan Trbojević (direktor knjigovodstvene agencije Knjiški moljac), Jelena Petković (predsednica organizacije Dan), Jelena Petković i Marina Ribić (defektolozi) i Slađana Lević i Jovana Krivokuća-Milovanović (direktorke Foruma mladih sa invaliditetom).

Nakon svakog bloka predavanja, učesnici će imati priliku da postavljaju pitanja i učestvuju u Q&A panelu kako bi produbili svoje razumevanje i diskutovali o temama koje su obrađene tokom konferencije.

Organizatori konferencije „Za bolje obrazovanje – Škola u kojoj mi je dobro” pozivaju sve zainteresovane učitelje, profesore, roditelje, učenike, stručnjake iz oblasti obrazovanja, kao i sve
druge koji su zainteresovani za unapređenje sistema obrazovanja da se priključe ovoj značajnoj inicijativi.

Konferencija pruža pristup svim zainteresovanim učesnicima bez troškova učešća, a registracija je obavezna putem sajta organizacije www.nauci.me, gde možete pronaći sve detalje o konferenciji. Takođe pozivamo vas da budete u toku sa najnovijim informacijama o konferenciji putem Instagram i Facebook stranice organizacije Nauči me.

Ovim putem želimo da se zahvalimo Erste banci na ukazanom poverenju i na prepoznavanju naše ideje, bez čije velikodušne podrške ne bismo mogli da realizujemo konferenciju. Erste banka je naš višegodišnji partner koji prepoznaje značaj rada još od osnivanja organizacije „Nauči me”. Takođe želeli bismo da se zahvalimo i Divac fondaciji na njihovoj podršci ovom projektu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde