Naslovna Društvo Hodočasnici i maturanti bogoslovije iz Niša bezbedno napustili Izrael

Hodočasnici i maturanti bogoslovije iz Niša bezbedno napustili Izrael

0
PODELI

Avion „Er Srbije“ iz Tel Aviva sa naših 124 državljana sleteo je noćas na beogradski aerodrom. Let je organizovan i za sve državljane Srbije koji su imali karte za letove drugih avio-kompanija, a koje su ih u međuvremenu otkazale, navodi RTS.

Nakon drame i neizvesnosti druga grupa srpskih državljana je napustila Izrael u kome je rat. Među drugom grupom putnika je 55 niških hodočasnika, među kojima je i 13 maturanata niške Bogoslovije.

„Er Srbija“ nastavlja da leti za Tel Aviv i danas će u saradnji sa Vladom Srbije obaviti još jedan let iz Tel Aviva.

Među Srbima koji su bili na aerodromu u Tel Avivu je bio i direktor Klinike za kardiovaskularne bolesti UKC Niš Tomislav Kostić.

„Juče je bilo vrlo izazovno doći dovde, hvala Bogu sve je bilo u redu. Imali smo upravo ispred terminala, gde se i sada nalazimo sinoć raketni napad, ali je sve prošlo kako treba. Pohvalio bih celu grupu, ljudi su bili jako pribrani, a naročito najmlađi među nama, maturanti niške Bogoslovije”, rekao je Kostić za Tanjug.

Kostić se zahvalio svima koji su radili na planiranju njihovog putovanja, to jest povratka za Srbiju.

Iz „Er Srbije“ saopštavaju da će u narednim danima imati letove između Beograda i Tel Aviva, u skladu sa planiranim redom letenja.

Ovo je drugi avion sa našim državljanima koji je došao iz Tel Aviva od kada je počeo rat u Izraelu pre tri dana. Jedan avion sa hodočasnicima sleteo je juče ujutru na Aerodrom “Nikola Tesla”.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde