Naslovna Kultura Festival “HAMMER PIANO FESTIVAL”, posvećen klavirskoj muzici, od 4. do 9. oktobra

Festival “HAMMER PIANO FESTIVAL”, posvećen klavirskoj muzici, od 4. do 9. oktobra

0
PODELI

Festival “HAMMER PIANO FESTIVAL”, posvećen klavirskoj muzici, od 4. do 9. oktobra u večernjim časovima. Svaka večer festivala bila je posebna i okupila je veliki broj posetilaca.
4. oktobar: Veče sa Irenom Venecijano
Prve večeri festivala, 4. oktobra, publika je imala priliku da uživa u izvanrednom nastupu poznate italijanske pijanistkinje, Irene Venecijano. Izvodeći dela kompozitora Griga, Smetane i Šopena, Irena je svojom izuzetnom emocijom, elegancijom i srdačnošću dirnula srca prisutnih. Pre bis-a, obratila se publici na srpskom jeziku, izrazivši zahvalnost za poziv i organizaciju festivala. Ovacije publike nisu prestajale, oduševljenje je bilo očigledno i dugotrajno.


5. oktobar: Jasujo Segava – Virtuoznost levom rukom .
Drugog dana festivala, 5. oktobra, nastupila je japanska pijanistkinja Jasujo Segava, pokazala je virtuoznost sviranja isključivo levom rukom. Izvela je dela poznatih japanskih i evropskih kompozitora:Murate, Jošimatsua, Mitsunage, Borkijeviča, Donicetija u transkripciji Lešetickog i Sankana. Njen impresivan talenat očarao je publiku koja je sa divljenjem posmatrala izvedbu programa izvedenog samo levom rukom.

6. oktobar: Aleksandar Sinčuk – Mladi talenat iz Rusije
Trećeg dana festivala, 6. oktobra, sala je bila ispunjena do poslednjeg mesta u očekivanju nastupa mladog pijaniste Aleksandra Sinčuka. Njegov maestralni nastup izazvao je ovacije publike i traženje biseva. Aleksandar je očarao prisutne izvođenjem dela Sergeja Rahmanjinova. U sali su se našli i gosti iz drugih gradova Srbije, uključujući celu grupu učenika i profesora iz Paraćina. Njihovo uživanje u izvedbi bilo je evidentno. Program je dodatno obogaćen kratkim dokumentarnim prilogom o Sergeju Rahmanjinovu, koji su upotpunili profesori sa Fakulteta umetnosti u Nišu.


Ovogodišnji “HAMMER PIANO FESTIVAL” je bio nezaboravan, sa raznovrsnim izvođačima koji su pružili jedinstvene i impresivne klavirske nastupe. Očekujemo da će i naredne godine festival privući ljubitelje klavirske muzike iz celog regiona.

Večeras, od 20 časova, festival nastavlja svoj program obećavajućim nastupom Voodoo Piano Dua. Ovaj specijalni segment festivala donosi čaroliju muzike za četiri ruke na klaviru. Očekuje se da će publika uživati u izuzetnoj izvedbi dela kompozitora: Mocarta i Betovena, kao i dela Ravela, Štrausa, Šubarta i Smetane.
Voodoo Piano Duo čini dvoje talentovanih pijanista koji će zajedno stvarati čaroliju zvuka na klaviru. Njihova sinhronizacija i izražajnost obećavaju jedinstveno muzičko iskustvo koje će prisutni dugo pamtiti.
Ovogodišnji “HAMMER PIANO FESTIVAL” nastavlja da oduševljava svoju publiku raznovrsnim i vrhunskim izvođačima. Očekuje se da će večerašnji nastup Voodoo Piano Dua biti još jedan vrhunski trenutak u okviru ovog izuzetnog festivala posvećenog klavirskoj muzici.
Festival nastavlja da privlači sve veći broj ljubitelja klavirske muzike i očekuje se da će i naredne večeri doneti isto toliko uzbudljivih i nezaboravnih trenutaka. Uživajte u večerašnjem nastupu i budite deo ovog muzičkog putovanja!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde