Naslovna Kultura ,,HEROJI HALIJARDA“ U CINEPLEXX NIŠ BIOSKOPU – Projekcija uz glumačku ekipu

,,HEROJI HALIJARDA“ U CINEPLEXX NIŠ BIOSKOPU – Projekcija uz glumačku ekipu

0
PODELI

Specijalna projekcija novog domaćeg ostvarenja Radoša Bajića, ,,Heroji Halijarda” održaće se u Cineplexx Niš bioskopu, u petak 13. oktobra od 20 časova.

Gostima Cineplexx bioskopa, nakon projekcije predstaviće se deo autorske i glumačke ekipe Ulaznice su u prodaji na blagajni bioskopa i putem aplikacije CineplexxRS.

U proleće 1944, u trenutku završnice Drugog svetskog rata, u jednom srpskom selu u toku je najveća pojedinačna akcija spasavanja američkih i savezničkih pilota u istoriji svetskog vazduhoplovstva, poznata kao „Operacija Halijard“. U pozadini ovog istorijskog događaja odvija se priča o tri brata Jovića i njihovoj porodici, razapetoj između suprotstavljenih ideologija. Dok se Mirko bori u odredima Jugoslovenske vojske u otadžbini, Sreten se pridružio partizanima. Ilija, najmlađi muški naslednik, koga otac želi da sačuva, rastrzan je između dve strane. Saga o njima i njihove individualne tragične sudbine predstavljaju paradigmu srpske nacionalne tragedije, bratoubilaštva i ideoloških raskola, koji ceo jedan narod odvode u sunovrat.

Trejler filma ,,Heroji Halijarda“ – https://youtu.be/8iXML2bsStM

U glavnim ulogama našli su se Žarko Laušević, Petar Božović, Nela Mihailović, Nikola Rakočević, Radovan Vujović, Steven William Moore, Čubrilo Čupić i Nina Nešković. Režiju potpisuje Radoš Bajić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde