Naslovna Društvo Odobrena sredstva za zamenu stolarije i fasade na školi „Stefan Nemanja“

Odobrena sredstva za zamenu stolarije i fasade na školi „Stefan Nemanja“

0
PODELI
Odobrena sredstva za zamenu stolarije i fasade na školi „Stefan Nemanja“ foto: Grad Niš

Gradonačelnica Niša je na svojim društvenim mrežama podelila informaciju da je potpisan ugovor sa ministarkom rudarstva i energetike o energetskoj sanaciji Osnovne škole „Stefan Nemanja“ u gradskoj opštini Pantelej.

Prilikom obilaska radova na sanaciji škole „Kralj Petar Prvi“ u julu ove godine ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović je dala naznake da bi OŠ „Stefan Nemanja“ mogla biti sledeća na redu za sanaciju.

Ona je tom prilikom rekla da je procenjena vrednost radova na toj školi 76 miliona dinara. Kao i u slučaju energetske sanacije škole „Kralj Petar Prvi“ i u ovom slučaju će određena sredstva biti izdvojena iz budžeta Grada Niša, za sada nije poznato u kolikom udelu.

Dragana Sotirovski foto: Grad Niš

„Sa ministarkom rudarstva i energetike Dubravkom Đedović Handanović potpisala sam u Vrnjačkoj Banji ugovor o energetskoj sanaciji OŠ „Stefan Nemanja“ u GO Pantelej koja će zahvaljujući zajedničkom ulaganju države i Grada dobiti novu stolariju i fasadu“, navela je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski u svojoj objavi na društvenim mrežama.

Niš je jedan od 21 grada i opština koji je dobio sredstva iz budžeta.

OŠ „Stefan Nemanja“, koju pohađa 1330 đaka, je otpočela sa radom 19. marta 1973. godine, a praktično je nastala deobom učenika i nastavnog kadra OŠ ,,Njegoš” u Nišu.

Škola je 25. marta 2002. godine promenila naziv u Osnovna škola ,,Stefan Nemanja” i dobila ime po jednoj od najvećih ličnosti srpske istorije. To nije slučajno. Pre nešto više od 800 godina, u neposrednoj blizini škole desio se istorijski susret Stefana Nemanje i nemačkog cara Fridriha Barbarose.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde