Naslovna Društvo Izmene u sastavu izborne komisije: Da li će lokalni izbori biti održani...

Izmene u sastavu izborne komisije: Da li će lokalni izbori biti održani i u Nišu?

0
PODELI
22. Sednica Skupštine Gradske Opštine Pantelej foto: GP018

Na redovnoj 20. sednici Skupštine Gradske opštine Pantelej našla se samo jedna tačka dnevnog reda. Odbornici su odlučivali o izboru novog člana Opštinske izborne komisije, kao i o izboru sekretara i zamenika sekretara. Predsednik Skupštine nije otkrio da li je to priprema za prevremene lokalne izbore, za koje se još ne zna da li će biti održani u Nišu.

22. Sednica Skupštine Gradske Opštine Pantelej foto: GP018

Umesto Gordane Stanković za novu članicu Opštinske izborne komisije se imenuje Emina Đonić, a predsednik Skupštine Saša Novićević navodi da po Zakonu o lokalnim izborima Opštinska izborna komisija mora biti u punom sastavu.

Saša Novićević foto: GP018

„Po sili zakona je prestao mandat jednom članu Opštinske izborne komisije i Zakon o lokalnim izborima nalaže da Opštinska izborna komisija bude u punom sastavu. S obzirom na to da je član Opštinske izborne komisije bio na predlog grupe Aleksandar Vučić – Za našu decu, odbornička grupa daje novi predlog u vidu Emine Đonić“, pojasnio je Novićević.

Takođe, razrešavaju se Marija Milijić Stanković, sekretarka Opštinske izborne komisije i Gordana Janković, zamenica sekretara Opštinske izborne komisije. Za novog sekretara se imenuje Gordana Janković, diplomirani pravnik, a za zamenika sekretara imenuje se Milan Singurilović, takođe diplomirani pravnik.

Saša Novićević je dodao da ovakve promene nisu donete zbog lokalnih izbora, koji bi trebalo da se održe 17. decembra u mnogim gradovima, i naveo da svakako moraju biti spremni za izbore, ako dođe do njih.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde