Naslovna Društvo Humanitarna trka u Tvrđavi povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke

Humanitarna trka u Tvrđavi povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke

0
PODELI

Udruženje žena obolelih i lečenih od karcinoma „Budite uz nas“ iz Niša, organizuje kulturno-sportsku i humanitarnu manifestaciju povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke.

Humanitarna trka biće održana 28. oktobra 2023. godine u Niškoj tvrđavi sa početkom u 10 časova. Kotizacija za učešće u trci je 500 dinara.

Cilj manifestacije je osnaživanje žena, koje prolaze ili su prošle proces lečenja raka dojke, kao i osvešćivanje gradskih institucija, kako bi se skrenula pažnja na važnost zdravog načina života, kao i kulture življenja, navode iz udruženja.

Iz Udruženja žena obolelih i lečenih od karcinoma „Budite uz nas“ poručuju da će biti priređena i šetnja, za one koji nisu u mogućnosti da trče. Kotizacija za humanitarnu šetnju iznosi 200 dinara.

U našoj zemlji rak dojke je vodeći maligni tumor u obolevanju i umiranju žena. Ova maligna bolest predstavlja i jedan od vodećih uzroka prevremene smrti kod žena u Srbiji i on je na trećem mestu kao uzrok smrti kod žena od 45. do 64. godine, posle cerebrovaskularnih bolesti i ishemijske bolesti srca.

Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”, u Republici Srbiji registrovano je 4.368 novoobolelih i 1.782 umrlih žena od raka dojke.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde