Naslovna Društvo „Sve je OK“ kada je neko tu za tebe: Potraži besplatne...

„Sve je OK“ kada je neko tu za tebe: Potraži besplatne savete i izbori se hrabro s anksioznošću i depresijom

0
PODELI
SVE Je Ok

Mentalno zdravlje mladih je jedna od važnih društvenih tema kojoj se, usled svih izazova koje nosi naša užurbana svakodnevica, ukazuje isuviše malo pažnje, pa je ona, i pored očiglednih pomaka, još uvek u domenu tabua. Štaviše, podaci pokazuju da u Srbiji čak 1/3 mladih ne zna kako može dobiti psihološku pomoć, dok gotovo 40 odsto njih kaže da bi stigma u vezi sa mentalnim zdravljem morala da se smanji kako bi se ohrabrili da zatraže neophodnu pomoć.

Upravo kako bi se skinula stigma sa tema kao što su anksioznost ili depresija kod mladih i kako bi se omogućilo da besplatna pomoć bude dostupna svima, Maybelline New York je u okviru svoje globalne kampanje Brave Together (Hrabri zajedno) prošle godine dao podršku UNICEF-u da se dalje unapredi    savetodavna i edukativna veb platforma „Sve je OK“, koja mlade u Srbiji ohrabruje da potpuno besplatno i anonimno potraže podršku stručnjaka putem četa. Ovaj vid podrške je dostupan svim mladim osobama između 15 i 30 godina koji osećaju potrebu da o problemima i emocijama koje ih muče popričaju sa profesionalcima ili osobom od poverenja. Kroz samo nekoliko klikova, na vrlo jednostavan način, dolazi se do čet prozora u donjem desnom uglu početne stranice, u okviru kog su svakog dana od 18 do 22 časa na raspolaganju besplatni saveti stručnjaka koji pružaju podršku svima kojima je pomoć neophodna.

U prilogu se nalazi saopštenje za medije o platformi Svejeok.rs, koja je razvijena uz podršku UNICEF-a, kao i propratni vizuali, dok se dodatni, prateći video materijal može pronaći na linku OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde