Naslovna Društvo JPU „Pčelica“ Niš obeležila dečiju nedelju

JPU „Pčelica“ Niš obeležila dečiju nedelju

0
PODELI
Dečija nedelja Pčelica Niš foto: JPU „Pčelica“ Niš

U svim vrtićima JPU „Pčelica“ Niš ovogodišnja „Dečija nedelja“ obeležava se pod sloganom „Veliko srce dece Srbije“.

Deca i vaspitači su osmislili različite načine da zaštite i promovišu dečija prava. U svakodnevnim razgovorima sa decom, vaspitači saznaju šta sve treba odrasli da urade da im unaprede uslove za bezbednije i srećnije odrastanje.

Svetlana Mitić foto: GP018

„Dečija nedelja se obeležava u vrtićima naše ustanove svake godine i posvećena je unapređivanju podsticajnog, zdravog i bezbednog okruženja u kojem deca mogu da razvijaju svoje potencijale, izjavila je direktorica Svetlana Mitić i naglasila da se na zaštiti i unapređenju dečijih prava radi svakog dana. Svi znamo koliko su deca bitna i koliko je njihovo pravilno i bezbižno odrastanje značajno za budućnost, a odgovornost za to nosimo svi, podsetila je direktorica Mitić.

Dečija nedelja Pčelica Niš foto: JPU „Pčelica“ Niš

Pesnici, pisci, glumci bili su gosti naših mališana sa kojima su pričali o svojim pravima. Pisac Rusomir Arsić govorio je o tome koliko su oni važni, ali i šta sve mogu da učine za svoje drugare, vaspitače i porodicu. Poruka svih je da ne treba prekidati trud i zalaganje da deca budu srećna i zaštićena, ali i da im se omogući da budu deo društvenog života u skladu sa uzrastom, željama i mogućnostima.

Dečija nedelja Pčelica Niš foto: JPU „Pčelica“ Niš

Dečija nedelja u fokus stavlja promociju i zaštitu dečijih prava baveći se najaktuelnijim temama.

Tradicija obeležavanja „Dečije nedelje“ je višedecenijska i uređena je zakonom, a organizuje se svake godine u prvoj nedelji oktobra, pod različitim sloganom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde