Naslovna Društvo Evropski dan autizma 3. oktobar obeležava se tribinom “Autizam govori” u sali...

Evropski dan autizma 3. oktobar obeležava se tribinom “Autizam govori” u sali Univerziteta Banovina 

0
PODELI

Evropski dan autizma obeležava se u Nišu 3. oktobra. Cilj obeležavanja ovog datuma je pružanje pomoći i povećanja razumevanja za osobe sa autizmom, dajući im podršku širom sveta.

Ove godine se akcenat stavlja na davanje pune podrške obolelima od autizma da u skladu sa svojim zdravstvenim stanjem ostvare svoj maksimalni potencijal.

Tribina pod nazivom “Autizam govori” održaće se sa početkom od 17 časova u sali Univerziteta u Banovine. Na temu autizma govoriće dugogodišnji saradnici, kao i stručna lica iz te oblasti, o značaju rane intervencije, defektoloških tretmana, fizičke aktivnosti, redukcije ishrane.

Učešće na tribini namenjeno je defektolozima, psiholozima, vaspitačima, učiteljima, nastavnicima, medicinskim sestrama, stručnim saradnicima, studentima kao i roditeljima dece koja imaju autizam kao i svima onima koji bi da nauče nešto više o autizmu, o inkluziji i o svakodnevnoj borbi.

Specijalni gosti biće predsednica “Autizam Srbija” Nevena Petrović Jojić i prof. dr Bojko Bjelaković spec. dečije kardiologije.

Organizator ovog događaja u Nišu je “Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom Niš”.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde