Naslovna Društvo Svetska premijera filma ,,33 Аnđela” u Nišu 18. oktobra u bioskopu Vilin...

Svetska premijera filma ,,33 Аnđela” u Nišu 18. oktobra u bioskopu Vilin Grad

0
PODELI

Premijeri će prisustvovati potomci kao i gosti iz Norveške, Izraela, Švajcarske. Planiran je i panel u Nišu na kome će svoje izlaganje imati ugledni profesori iz inostranstva kao i istoričari iz Srbije.

Film ,,33 Anđela” prikazuje stradanje više od dvestotine maloletne srpske dece tokom Drugog svetskog rata u nacističkim logorima u Norveškoj.

Iz logora smrti Jasenovac, Sisak, Stara Gradiška i Staro Sajmište, ove nevino izgubljene duše su poslate na robovski rad u Norvešku.

Film duboko svedoči o njihovim patnjama i nepravdi koja im je naneta, dok istovremeno pruža glas svedoka i potomaka koji nastoje sačuvati sećanje i istinu o ovoj tragičnoj epizodi.

,,33 Anđela” je snažna priča o stradanju dece i njihovom nasleđu, koja nas podseća na važnost čuvanja sećanja i poštovanja života.

U filmu će gledaoci videti svedočenja logoraša koji su preživeli logore smrti u NDH kao i potomke stradali dece u nacističkim logorima za vreme Drugog svetskog rata u Norveškoj.

Branko Dimović Dimeski autor i producent filma ističe da je realizaciju filma podržao veliki broj potomaka kojima je istina o stradanju njihovih bližnjih važna i da su neki posle osamdeset godina saznali istinu.

Film su podržali i institucije i pojedinci iz Norveške, Izraela, Švajcarske, Republike Srpske i Srbije.

Film ,,33 Anđela”:

Autor i producent: Branko Dimović Dimeski

Reditelj: Goran Vukčević

Direktor fotografije: Dejan Tršić

Ko-scenaristi: Milka Kajganić i Branko Dimović Dimeski

Stručni saradnici: dr Johanes Solberg, Jelena Stojković, Đorđe Bojanić-istoričar, Branislav Gajić i Aleksandar Dinčić-istoričar

Muzika: Stella Thoresen, Andrej Stojanović, Nikola Mitić

Pogledajte trejler :

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde