Naslovna Društvo Meštani Mramora koji su ostali bez kuće zbog klizišta, od danas zvanično...

Meštani Mramora koji su ostali bez kuće zbog klizišta, od danas zvanično vlasnici kuća u Pasi Poljani

0
PODELI

Meštani koji su izgubili svoje kuće zbog klizišta podno Mramorskog brda još 2006. godine uz pomoć tadašnje gradske i republičke vlasti su dobili kuće na korišćenje u Pasi Poljani. Od danas, odlukom Grada, oni su postali i vlasnici tih kuća, u kojima žive već 17 godina.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je navela da je taj problem bio „zaturen u fioci“, te je današnja gradska vlast postala svesna problema tek kad je Mirjana Cvetković predočila taj problem gradonačelnici tokom prijema građana.

Dragana Sotirovski, foto:GP018
Da nije bilo prijema građana i jedne vaše komšinice koja je bila na prijemu da kaže, ne bismo ni znali za taj problem koji stoji u nekoj fioci 17 godina. Zahvaljujem vam na strpljenju, jer 17 godina nije kratak period. Nije kratak period ni godinu dana, a kamoli 17“, rekla je gradonačelnica.
Dragana Sotitovski, foto:GP018

Ona se izvinila što su čekali čak 17 godina da postanu vlasnici svojih kuća i poželela im je sreću.

Cvetković Mirjana, koja je iznela ovaj problem na prijemu građana, istakla je da je zadovoljna što je naišla na razumevanje i volju gradonačelnice da pomogne i reši problem.

Cvetković Mirjana, foto:GP018

Svi su bili svesni da to nije bilo njihovo, ako to nije uknjiženo na tvoje ime, i nismo mogli da raspolažemo njime. Stvarno smo neizmerno zahvalni“, poručila je Mirjana.

Takođe nekadašnji meštanin Mramora a sada Pasi Poljane Aleksandar navodi da su komšije, koje su delile istu sudbinu, bile tužne i nezadovoljne svih ovih godina i dodaje da nisu očekivali da će problem biti rešen.

Aleksandar, meštanin Pasi poljane- foto:GP018

Na brdu iznad sela Mramor još od proleća 2005. godine je uništeno četrdesetak objekata, što porodičnih kuća, što vikendica. Sledeće godine obilne kiše u oktobru izazvale su novo klizište, gde je još objekata oštećeno.

Foto:GP018

Tada je Grad Niš uz pomoć države obezbedio kuće za deset porodica, a kasnije za još šest.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde