Naslovna Sve vesti Niš Prodaja dečijih crteža kao podrška oboleloj deci od malignih bolesti

Prodaja dečijih crteža kao podrška oboleloj deci od malignih bolesti

0
PODELI

NURDOR obeležava Zlatni septembar – mesec podrške deci oboleloj od malignih bolesti, tako što će 23. septembra sa početkom u 12 sati organizovati najveću prodajnu izložbu dečjih crteža u 20 gradova širom Srbije. Podrži i ti u subotu, 23. septembra od 12 sati na Trgu kralja Milana.

U Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka. Ono što ohrabruje jeste stopa izlečenja, koja je kod dece veoma visoka. Međutim, kako bi naši hrabri Superheroji mogli da se izbore i dobiju najvažniju bitku za život – podrška je ono što je ključno na putu do izlečenja. Iz tog razloga je važno da stvaramo društvenu zajednicu koja će biti senzibilisana i osvešćena o problemima sa kojima se suočavaju deca koja se leče i njihove porodice.

Kako bi doprineo tome NURDOR kontinuirano organizuje kampanje i akcije za senzibilisanje javnosti, kroz koje se šalje poruka zajedništva i podrške, kao stubova zdrave zajednice koja brine o onima među nama koji ne mogu sami. Dana 23. septembra na centralnim trgovima u 20 gradova širom Srbije biće organizovana
prodajna izložba crteža dece iz cele Srbije. Kupovinom bilo kog crteža biće podržan projekat rekonstrukcije nove Roditeljske kuće u Beogradu za smeštaj i brigu o deci oboleloj od malignih bolesti i njihovim porodicama, koje iz cele Srbije dolaze u Beograd zbog lečenja deteta.

„Danas kada svi živimo suviše brzo, zaboravljamo da se brinemo i o sebi i jedni o drugima – neizmerno je važno da nekad zastanemo i pogledamo oko sebe i shvatimo da postoji toliko toga što možemo da uradimo da bi nam svima bilo bolje. Ovom akcijom, u mesecu podrške deci oboleloj od raka, želimo da pokažemo da ne postoji podrška koja je mala. Naprotiv, svako dete koje je učestvovalo u izradi crteža i svako ko kupi jedan od ovih crteža 23. septembra postaće deo najvećeg lanca podrške koji tog dana stvaramo u Srbiji“, poručila je predsednica NURDOR-a Joland Korora.

Akcija će navedenog datuma biti održana u sledećim gradovima: Beograd, Niš, Novi Sad, Zrenjanin, Pančevo, Kragujevac, Koceljeva, Mladenovac, Valjevo, Ub, Lazarevac, Prijepolje, Priboj, Ivanjica, Sombor, Šid, Vranje, Vladičin Han, Kladovo i Sjenica.

„Pozivamo sve građane da ovog datuma dođu i kupovinom jednog od crteža zajedno sa nama pošalju poruku podrške našim hrabrim Superherojima da nisu sami i da cela Srbija veruje u njihove supermoći“, poručuju organizatori.

PROGRAM

Hor Čarolija
Dečji kulturni centar Niš – „Majska pesma“
KUD Sveta Ivanović Hum
Plesni klub Boom 018
Klovnić Zizi
Bend „Od srca“
Specijalni gost Luka Pavlovi, OŠ Učitelj Tasa
Disney animacije
Super Mam Team – face painting
Kreativna radionica

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde