Naslovna Društvo Javna rasprava o Zakonu o javnom informisanju i medijima i Zakonu o...

Javna rasprava o Zakonu o javnom informisanju i medijima i Zakonu o elektronskim medijima danas u Nišu

0
PODELI
Mediji Niš foto: GP018

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija je uputilo Nacrt zakona o javnom informisanju i medijima i Nacrt zakona o elektronskim medijima na javnu raspravu, koja će trajati do 7. oktobra 2023. godine, saopštilo je resorno ministarstvo.

Kako se navodi, predloženi nacrti zakona imaju za cilj da unaprede sistem javnog informisanja u Republici Srbiji i stvore uslove za bolje regulisanje tržišta elektronskih medija.

Nacrtom zakona o javnom informisanju i medijima, između ostalog, potpunije je definisan javni interes u oblasti javnog informisanja i bliže je uređen rad izdavača medija čiji su osnivači saveti nacionalnih manjina. Takođe, detaljno je uređen i postupak projektnog sufinansiranja.

Oficirski dom foto: GP018

Javna rasprava o Zakonu o javnom informisanju i medijima i Zakonu o elektronskim medijima održaće se danas u Nišu sa početko od 11 sati u sali Oficirskog Doma Orlovića Pavla 28a.

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija poziva državne organe, stručnu javnost, novinarska i medijska udruženja, nevladine organizacije, organizacije civilnog društva, kao i druge zainteresovane strane, da uzmu učešće u javnoj raspravi i daju doprinos u izradi medijskih zakona Republike Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde